Hakkedrengen, rugbrødsskiven og deres venner

Hakkedrengen, rugbrødsskiven og deres venner

Af Thomas Castberg | Vinter | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Hakkedrengen, rugbrødsskiven og deres venner

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

5-600 g hakket oksekød, 8-14% fedt
Salt og peber
2 tsk olie

1 rødbede, gerne bolsjebede
1 stor gulerod, 100 g

2 skalotteløg
½ dl æblecidereddike
1 tsk salt
1 tsk sukker

1 bakke karse
1 tsk grov sennep
4 tykke skiver groft rugbrød

Sådan gør du

  1. Skræl rødbede og gulerod. Skær dem i ekstremt tynde skiver. Til det formål er de rigtig godt at have det værktøj, der hedder en Mandolin.
  2. Læg skiverne i koldt vand og stil dem til side.
  3. Pil skalotter og skær dem i tynde skiver. Læg dem i eddike, salt og sukker i mindst ½ time.
  4. Form 4 hakkebøffer, ca 1½ cm tykke. Krydr med salt og peber på begge sider.
  5. Varm olie på en pande ved god varme. Steg hakkebøfferne 7-8 minutter, vend og steg 7-8 minutter på den anden side. Se tips.
  6. Hæld vandet fra de sprøde rodfrugter. Dup dem tørre med køkkenrulle.
  7. Bland med løgringe og deres lage, sennep og klip karsen i. Rist gerne rugbrødet, det giver en mere intens smag.
  8. Server som på billedet.

Tips

  • Hakket kød skal være gennemstegt.
  • Man kan ikke altid regne med, at kødet er gennemstegt, når kødsaften er klar, og kødfarven brun.
  • En god tommelfingerregel er at stege 1 minut for hver mm hakkebøffen er tyk.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein: 36%
Kulhydrat: 30%
Fedt: 34%
1700 kJ - 407 kcal