Hakkebøf med timian og perlebyg-salat

Prøv vores velsmagende hakkebøf som er krydret med timian. Serveres med perlebyg-salat, som har fyld af salat, æble, fennikel og valnødder. Klar på ca. 30 minutter.

Af Betina Repstock | Hele året | Hovedretter | Hverdag


Hakkebøf med timian og perlebyg-salat

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

500 g hakket oksekød, 8-12 % fedt
2 kviste timian
1½ tsk salt
peber
2 tsk olie

Perlebyg-salat
1½ dl perlebyg
3 dl æblemost eller -juice
1 tsk sellerisalt
1 fennikel, 300 g

2 spsk valnøddekerner

1 citron
2 tsk akacie honning eller anden honning
1½ spsk rapsolie
½ tsk tørret rosmarin

2 røde æbler, 250 g
2 stk hjertesalat, 200 g

Sådan gør du

  1. Kog perlebyg som anvist på pakken, men i æblemost/-juice og med sellerisalt.
  2. Skær fennikel i tern og vend den i den varme perlebyg.
  3. Varm en pande ved middel varme. Rist valnødder på panden, men hold øje - de skal kun lige få lidt farve. Hak dem groft.
  4. Vask citronen. Riv skallen fint og pres saften af. Bland med honning, olie og rosmarin.
  5. Skyl og skær æbler og hjertesalat i tern, vend det med dressing og perlebyg.
  6. Skyl og hak timian fint.
  7. Rør kød med timian og salt.
  8. Form 4 bøffer, 1½ cm tykke, krydr med peber.
  9. Varm olie på en pande ved god varme.
  10. Steg bøfferne 7-8 minutter på hver side, de skal være gennemstegte.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein: 22%
Kulhydrat: 46%
Fedt: 32%
2645 kJ - 633 kcal