Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
500 g hakket oksekød, 8-12 % fedt
2 kviste timian
1½ tsk salt
peber
2 tsk olie
Perlebyg-salat
1½ dl perlebyg
3 dl æblemost eller -juice
1 tsk sellerisalt
1 fennikel, 300 g
2 spsk valnøddekerner
1 citron
2 tsk akacie honning eller anden honning
1½ spsk rapsolie
½ tsk tørret rosmarin
2 røde æbler, 250 g
2 stk hjertesalat, 200 g
Sådan gør du
- Kog perlebyg som anvist på pakken, men i æblemost/-juice og med sellerisalt.
- Skær fennikel i tern og vend den i den varme perlebyg.
- Varm en pande ved middel varme. Rist valnødder på panden, men hold øje - de skal kun lige få lidt farve. Hak dem groft.
- Vask citronen. Riv skallen fint og pres saften af. Bland med honning, olie og rosmarin.
- Skyl og skær æbler og hjertesalat i tern, vend det med dressing og perlebyg.
- Skyl og hak timian fint.
- Rør kød med timian og salt.
- Form 4 bøffer, 1½ cm tykke, krydr med peber.
- Varm olie på en pande ved god varme.
- Steg bøfferne 7-8 minutter på hver side, de skal være gennemstegte.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein: 22%
Kulhydrat: 46%
Fedt: 32%
2645 kJ - 633 kcal