Hakkebøf med bløde løg, sovs og agurkesalat

Hakkebøf med bløde løg, sovs og agurkesalat

Af Betina Repstock | Hele året | Hovedretter | Hverdag


Hakkebøf med bløde løg, sovs og agurkesalat

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

600 g hakket oksekød, 8-12 % fedt
Salt og peber

Agurkesalat
1 agurk
½ tsk salt

Lage
1 dl lagereddike
1 dl vand
½ dl sukker
1 smule friskkværnet peber

1 kg små kartofler

4-5 store løg
25 g smør
2 spsk engelsk sauce

2½ dl madlavnings fløde 18 %

Sådan gør du

Skær agurken i tynde skiver, læg dem i en sigte og drys dem med salt. Lad dem trække ca. 15 minutter.
Rør eddike, vand, sukker, salt og peber sammen, rør til sukkeret er opløst.
Klem vandet fra agurkeskiverne, læg dem i en skål og hæld lagen over.
Smag til med sukker og salt og lad agurkesalaten trække ½ time.

Pil løg og skær dem i skiver.
Varm smør på en pande ved middel varme. Lad det bruse af og blive gyldent.
Steg løgene til de er bløde og let gyldne. Tilsæt ½ tsk salt og engelsk sauce, steg endnu et par minutter.
Tag løgene af panden.

Vask kartoflerne og sæt dem over i en gryde med vand og salt, kog dem i 10-12 minutter.

Del kødet i fire lige store klumper og form dem til runde kugler.
Tryk bøfferne sammen til en tykkelse på 2 cm, og marker et mønster på kryds og tværs med en kniv på hver side af bøffen.
Krydr med salt og peber på begge sider.
Steg bøfferne på panden ved middel varme, 7-8 minutter på hver side. Tilsæt evt. lidt mere smør. Bøfferne må gerne være svagt rosa indeni.
Tag bøfferne af panden og hold dem varme.

Tilsæt ½ dl vand og madlavningsfløde, og lad det simre ved svag varme 3-4 minutter.
Hæld saften fra hakkebøfferne i saucen. Kog op og smag til med salt og peber og evt. engelsk sauce.

Tips

  • Kog kun kartoflerne næsten færdige og lad dem stå i vandet, så koger de ikke så nemt ud.
  • En hakkebøf skal som tommelfingerregel stege et minut for hver mm den er tyk.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 22%
Kulhydrat 36%
Fedt 41%
2645 kJ – 630 kcal