Hvidkålssalat med yoghurt og oliven

Hvidkålssalat med yoghurt og oliven

Af voresmad.dk

Det skal du bruge

4 personer

1 lille hvidkål
1 spsk flagesalt, fx Maldon
2 spsk citronsaft
2 dl drænet yoghurt, 10%
1 bundt forårsløg
½ bundt bredbladet persille
50 g sorte oliven
Peber

Ca. ½ time + 1 time, hvor kålen skal trække


Sådan gør du

Fjern de grove yderblade på hvidkålshovedet, skær det i både og skær stokken af. Snit kålen fint, kom den i en skål og vend den med salt og citronsaft. Lad kålen trække i mindst 1 time. Skyl kålen, tryk den fri for væde og bland den med yoghurt, fintsnittede forårsløg, hakket persille og oliven skåret i kvarte. Smag salaten til med peber. Opskrift og foto er udlånt af sæson.dk.

Tips

  • Server retten til stegte kødretter.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 16%
Kulhydrat 46%
Fedt 38%
700 kJ – 160 kcal
Sund hverdagsmad