Det skal du bruge
10 personer
Pølser:6 løg
3 kg kød af gris minimum 30% fedt
75 g salt
200 g tør brødkrumme
6 æbler i både
20 g karry
1 spsk spidskommen
1 spsk sortsennep
1 spsk fennikel frø
½ revet muskat nød
½ spsk sort peber
15-20 m grisetarm
Blommeketchup:
100 g sukker
500 g blommer
50 g brune sennepsfrø
2 dl æbleeddike
1 dl kirsebær- eller blommeeddike
Ca. 3 timer her arbejdstid ca. 1½ time.
Sådan gør du
Bag de hele løg med skræl ved 150 grader i 20 minutter og lad dem køle af.Skræl og halver løgene, så du kan plukke løgskallerne fra hinanden.
Læg løgskallerne på en bageplade og bag ved 100 grader i 2 timer.
Hak kødet på en grov kødhakker.
Befri æblerne for kernehus og kør kød, bagte løg, æbler og brødkrumme på en grov kødhakker.
Rist alle krydderierne på en varm, tør pande til det damper og dufter.
Stød krydderierne i en morter og vend dem i farsen.
Rør det hele godt sammen, og slå luften godt ud af farsen ved at banke skålen hårdt i bordet et par gange.
Køl farsen helt ned inden den fyldes i tarmene.
Pølserne skal tørre på køl i minimum 1 døgn og gerne 2-3 dage, inden de steges.
Blommeketchup:
Fjern sten fra blommerne.
Smelt sukker til en lys karamel i en lille gryde, kom blommer og sennepsfrø ved og hæld derefter begge eddiker på.
Lad blandingen koge 10 minutter.
Hvis blommerne ikke koger helt ud, kan du blende ketchuppen inden servering.