Hjemmelavede pølser med blommeketchup - 10 personer

Det er fantastisk at kunne servere hjemmelavede pølser. Når først det er sat i system, tager det ikke lang tid at fremstille velsmagende pølser. Husk at pølserne skal laves nogle dage inden, de steges og serveres.

Hjemmelavede pølser med blommeketchup

Af KBH Madhus

Det skal du bruge

10 personer

Pølser:
6 løg
3 kg kød af gris minimum 30% fedt
75 g salt
200 g tør brødkrumme
6 æbler i både
20 g karry
1 spsk spidskommen
1 spsk sortsennep
1 spsk fennikel frø
½ revet muskat nød
½ spsk sort peber
15-20 m grisetarm

Blommeketchup:
100 g sukker
500 g blommer
50 g brune sennepsfrø
2 dl æbleeddike
1 dl kirsebær- eller blommeeddike

Ca. 3 timer her arbejdstid ca. 1½ time.


Sådan gør du

Bag de hele løg med skræl ved 150 grader i 20 minutter og lad dem køle af.
Skræl og halver løgene, så du kan plukke løgskallerne fra hinanden.
Læg løgskallerne på en bageplade og bag ved 100 grader i 2 timer.

Hak kødet på en grov kødhakker.
Befri æblerne for kernehus og kør kød, bagte løg, æbler og brødkrumme på en grov kødhakker.
Rist alle krydderierne på en varm, tør pande til det damper og dufter.
Stød krydderierne i en morter og vend dem i farsen.
Rør det hele godt sammen, og slå luften godt ud af farsen ved at banke skålen hårdt i bordet et par gange.
Køl farsen helt ned inden den fyldes i tarmene.

Pølserne skal tørre på køl i minimum 1 døgn og gerne 2-3 dage, inden de steges.

Blommeketchup:
Fjern sten fra blommerne.
Smelt sukker til en lys karamel i en lille gryde, kom blommer og sennepsfrø ved og hæld derefter begge eddiker på.
Lad blandingen koge 10 minutter.
Hvis blommerne ikke koger helt ud, kan du blende ketchuppen inden servering.

energifordeling

Ikke beregnet
Gæster

se mere