Helstegt oksemørbrad med olivensauté

Helstegt oksemørbrad med olivensauté

Af Betina Repstock

Det skal du bruge

6 personer

1 – 1½ kg oksemørbrad
Salt og peber
2 spsk olie

2 spsk paprika
2 spsk engelsk sauce
3 dl rødvin
2 fed hvidløg
1 tsk timian
3 dl bouillon

Olivensauté
100 g perleløg eller små skalotteløg
1 fed hvidløg
1 spsk smør
100 g sorte oliven
100 g semidried tomater
2 kviste timian

Pynt
Et par persillekviste

Ca. 1½ time


Sådan gør du

Puds kødet af for sener.
Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.

Varm olie i en gryde ved god varme. Brun kødet godt på alle sider. Tilsæt paprika, engelsk sauce og rødvin. Kog ind 3-4 minutter. Pil hvidløg og tilsæt sammen med timian og bouillon.

Skru ned og læg låg på gryden. Steg 35-45 minutter, vend et par gange undervejs.
Mål centrumtemperaturen, den skal være 56-58 grader.
Mørbraden kan også steges i ovnen ved 150-175 grader.

Pil løg og pil og hak hvidløg.
Varm smør i en gryde ved god varme. Steg løg, hvidløg, oliven, tomater og timian.
Skru ned og lad det simre ved middel varme ca.10 minutter.
Smag til med salt og peber.

Server med nye kartofler, flødekartofler eller kartoffelgratin og pynt med persille.

energifordeling

Energifordeling og –indhold pr. person 
Med kartoffelgratin
Protein 23 %
Kulhydrat 20 %
Fedt 57 %
4170 kJ – 995 kcal
Gæster