Det skal du bruge
6 personer
1½ kg kalvefiletSalt og peber
1,2 kg kartofler
Italiensk tilbehør
2 dåser artiskokhjerter, a 210 g drænet vægt
150 g bløde soltørrede tomater
6 fed hvidløg
1 frisk rød chili
100 g sorte oliven uden sten
3 spsk olivenolie
1 kvist rosmarin
Salat
125 g feldsalat
100 g bitter salat fx radicchio eller frisésalat
2 spsk færdig olie-eddike salatdressing
½ citron
Ca. 1 time 15 minutter
Sådan gør du
Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.Varm en pande ved kraftig varme og brun stegen, start med fedtsiden nedad.
Vend og brun den anden side 6-8 minutter i alt til stegen er blevet gylden.
Læg kødet i et ovnfast fad, sæt et stegetermometer i stegen.
Sæt fadet i ovnen og tænd på 130 grader varmluft.
Stegen er rosa, når termometret viser 60 grader.
Vask og tør kartoflerne og skær dem i både.
Læg bagepapir på en bageplade og hæld kartoflerne ud på pladen.
Steg dem 35-40 minutter i ovnen sammen med stegen
Krydr med salt og peber, når de kommer ud af ovnen.
Hæld artiskokker i en sigte og lad vandet løbe fra.
Skær tomater i mindre stykker og artiskokker i halve.
Skyl chili og skær den i skiver.
Halver oliven.
Varm olie på en pande ved god varme og steg tomater, artiskokker, hvidløg med skal, oliven, chili og rosmarinkvist i 5-6 minutter til alt er gennemvarmt og artiskokkerne let gyldne.
Vask salaten, del den i mindre stykker og vend den i dressingen.
Vask og riv citronskal over retten.
Tips
- 1 spsk kapers er også godt i tilbehøret.
- Nye kartofler passer også godt til.
- Rester af stegen kan bruges som pålæg i madpakken.