Tilberedningstid
Ca. 15 minutter
Det skal du bruge
4 personer
6 fadkoteletter uden ben, 1 cm tykke ca. 350 g
salt og peber
2 tsk olie
75 g flødeost med hvidløg
1-2 gulerødder
1 bundt purløg
Tilbehør
300 g løse ris
500 g kogte grøntsager
Sådan gør du
Pensl en dyb stegepande med olie.
Dup kødet
tørt. Krydr med salt og peber. Brun koteletterne ½ minut på hver
side. Tag kødet af panden. Rør flødeosten med groftrevne gulerødder og
klippet purløg. Gem lidt purløg til pynt. Kom ½-1 dl kogende vand og den rørte
flødeost sammen på panden og læg koteletterne taglagt ovenpå. Steg ved svag
varme under låg i ca. 5 minutter.
Pynt retten med klippet purløg.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen kotelet af gris, før hed den kotelet af svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 810 g af retten):
Energi: 2317 kJ (554 kcal)
Protein: 29 g
Kulhydrat: 63 g
Kostfibre: 7 g
Fedt: 18 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 286 kJ (68 kcal)
Protein: 4 g
Kulhydrat: 8 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 2 g