Gyldne fadkoteletter

Her får du en klassisk ret med koteletter i flødeost med grøntsager og ris.

Af Anne Skovgaard-Petersen | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Gyldne fadkoteletter

Tilberedningstid

Ca. 15 minutter

Det skal du bruge

4 personer

6 fadkoteletter uden ben, 1 cm tykke ca. 350 g
salt og peber
2 tsk olie
75 g flødeost med hvidløg
1-2 gulerødder
1 bundt purløg

 

Tilbehør

300 g løse ris
500 g kogte grøntsager

 

Sådan gør du

Pensl en dyb stegepande med olie.

Dup kødet tørt. Krydr med salt og peber. Brun koteletterne ½ minut på hver side. Tag kødet af panden. Rør flødeosten med groftrevne gulerødder og klippet purløg. Gem lidt purløg til pynt. Kom ½-1 dl kogende vand og den rørte flødeost sammen på panden og læg koteletterne taglagt ovenpå. Steg ved svag varme under låg i ca. 5 minutter.

Pynt retten med klippet purløg.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen kotelet af gris, før hed den kotelet af svin.

 

Næringsindhold pr. person (ca. 810 g af retten):
Energi: 2317 kJ (554 kcal)
Protein: 29 g
Kulhydrat: 63 g
Kostfibre: 7 g
Fedt: 18 g


Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 286 kJ (68 kcal)
Protein: 4 g
Kulhydrat: 8 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 2 g