Tilberedningstid
Ca. 2 timer heraf arbejdstid 1 time
Det skal du bruge
6 personer
600 g afpudset okse- el. kalvetykkam eller bov
2 tsk salt
½ tsk peber
1 spsk olivenolie
1 lille dåse koncentreret tomatpure, 70 g
2 spsk paprika
2 tsk spidskommen
2 laurbærblade
½ l okse- eller kalvebouillon, gerne fra terning
500 g blandede rodfrugter, fx persillerod, selleri, pastinak, gulerødder
250 g champignon
2 løg
3 fed hvidløg
2 røde peberfrugter
1 chili
1 spsk olivenolie
Pynt
½ bundt bredbladet persille
Tilbehør
Kartoffelmos:
1½ kg kartofler
25 g smør
1½ dl minimælk
Sådan gør du
Skær kødet i tern på 3x3 cm. Dup kødet rørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
Varm olie i en gryde ved god varme. Brun halvdelen af kødet godt på alle sider 2-3 minutter i alt. Tag kødet op og gentag med den anden halvdel.
Kom alt kødet i gryden.
Tilsæt krydderier og tomatpure og svits ca. 3 minutter. Tilsæt bouillon.
Skru ned til lav varme og lad kødet småsimre under låg til det er mørt, ca. 1½ time.
Skræl rodfrugterne og skær dem i tern på 3x3.
Rens champignon, pil løg og hvidløg, halver peberfrugter og chili og fjern kernerne.
Hak grøntsagerne groft og brun dem 4-5 minutter i olie på en pande ved god varme.
Kom rodfrugter og grøntsager i retten og lad dem koge med den sidste halve time.
Skræl kartofler og skær dem o grove stykker. Kog dem møre i vand uden salt.
Hæld vandet fra og mos kartoflerne. Tilsæt smør og mælk, rør rundt og smag til med salt og peber.
Skyl og hak persille.
Smag til med salt og peber.
Tips
- Retten kan også serveres med ris eller brød til.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 22 %
Kulhydrat 49 %
Fedt 29 %
2150 kJ – 515 kcal