Gulerødder - sous vide

Tilberedt sous vide bliver gulerødderne netop møre med et lille bid, de får en fin sødme og stor smag af gulerod. Gulerødderne kan spises kolde i salater eller varme som en del af en hovedret. Hvis de skal være varme, kan man spise dem direkte efter tilberedning, eller køle af i posen i isvand, lægge på køl og så lune posen i varmt vand fra hanen inden servering.

Gulerødder sous vide

Af Karsten Tanggaard

Det skal du bruge

4 personer

300 g gulerødder, gerne i forskellige farver
¼ tsk salt
30 g blødt smør

Pynt:
2-3 friske timiankviste


Ca. 1 time og 15 minutter heraf arbejdstid 15 minutter


Sådan gør du

  1. Skræl gulerødderne. Skær dem evt. i 3-4 cm skiver.
  2. Fordel salt og smør i vakuumposen (tryk smørret ud så det fordeles på posens sider) og læg gulerødderne i. Hvis der er lilla gulerødder, skal de pakkes i en separat pose, ellers vil de misfarve de andre.
  3. Vakuumer ved maksimalt tryk.
  4. Tilbered efter ønske (her er brugt 85 grader/1:00 time).
  5. Eventuelt: Steg gulerødderne på pande eller havegrill i 45 sekunder på hver side, ved meget høj varme.
  6. Fordel gulerødderne på serveringsfad og pynt med timianblade/-kviste og salt og groftkværnet peber.
       

Opskriften er fra Karsten Tanggaard: ”Sous vide 2.0” og ”Sous vide-håndbogen”. Se flere opskrifter på www.sousvide20.dk.

Tips

Hvis maden tilberedes sous vide nogle dage i forvejen:

  1. Lad maden blive i posen og køl den ned med rindende, koldt vand. Herefter kan den holde sig en uge på køl ved 6 grader.
  2. Opvarm i posen med varmt vand fra hanen i 30 minutter. Åbn og hæld væden fra.

 

  • Se video med hvordan maden kan forberedes flere dage i før.

  • energifordeling

    -
    Sund hverdagsmad