Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
1 spsk friskreven ingefær
1 tsk spidskommen
1 tsk korianderfrø
1 spsk olivenolie
1 hakket løg
700 g gulerødder i grove stykker
125 g røde linser (splitlinser)
Ca. 1 liter grøntbouillon
Salt, peber
Brødcroutoner
200 g brød
2 spsk olivenolie
Salt
Tilbehør
1 dl græsk yoghurt 10%, frisk koriander eller karse
Sådan gør du
Rist alle krydderier et par minutter på en tør pande.
Varm olien i en gryde og sauter løg, ingefær, gulerødder og linser heri, tilsæt krydderierne samt bouillon og lad det hele snurre under låg en god halv times tid, til gulerødderne er møre og linserne kogt ud.
Blend og smag suppen til med salt og peber, spæd evt med yderligere bouillon til den ønskede konsistens.
Server suppen med yoghurt, kryddergrønt og croutoner.
Croutoner
Riv eller skær brødet i grove stykker, vend dem i lidt olie, drys salt på og bred dem på en plade med bagepapir. Rist croutoner gyldne og sprøde i ovnen ved 225 grader, vend i dem undervejs.
Afkøl og opbevar dem i et tætsluttende glas eller dåse til brug.
Tips
- Er du ikke til koriander og spidskommen kan disse udelades.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 17%
Kulhydrat 53%
Fedt 20%
1884 kJ – 450 kcal