Gulerodssuppe med ingefær og sprøde brødcroutoner

Gulerodssuppe med ingefær og sprøde brødcroutoner

Af Vibeke Lehn | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Gulerodssuppe med ingefær og sprøde brødcroutoner

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

1 spsk friskreven ingefær
1 tsk spidskommen
1 tsk korianderfrø
1 spsk olivenolie
1 hakket løg
700 g gulerødder i grove stykker
125 g røde linser (splitlinser)
Ca. 1 liter grøntbouillon
Salt, peber

Brødcroutoner
200 g brød
2 spsk olivenolie
Salt


Tilbehør

1 dl græsk yoghurt 10%, frisk koriander eller karse

Sådan gør du

Rist alle krydderier et par minutter på en tør pande.

Varm olien i en gryde og sauter løg, ingefær, gulerødder og linser heri, tilsæt krydderierne samt bouillon og lad det hele snurre under låg en god halv times tid, til gulerødderne er møre og linserne kogt ud.

Blend og smag suppen til med salt og peber, spæd evt med yderligere bouillon til den ønskede konsistens.

Server suppen med yoghurt, kryddergrønt og croutoner.

Croutoner
Riv eller skær brødet i grove stykker, vend dem i lidt olie, drys salt på og bred dem på en plade med bagepapir. Rist croutoner gyldne og sprøde i ovnen ved 225 grader, vend i dem undervejs.

Afkøl og opbevar dem i et tætsluttende glas eller dåse til brug.

Tips

  • Er du ikke til koriander og spidskommen kan disse udelades.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 17%
Kulhydrat 53%
Fedt 20%
1884 kJ – 450 kcal