Gulerodsshot med grillet oksefilet med sprød crust

Gulerodsshot med grillet oksefilet med sprød crust

Thomas Castberg

Af Thomas Castberg

Det skal du bruge

4 personer

250 g oksefilet uden fedt eller tyndstegsfilet

400 g gulerødder, gerne nye
½ l æblemost
1 cm peberrod, ca. 1 spsk
Salt og peber og evt. lidt sukker

1 bundt kørvel
20 g corn flakes

Ca. 40 minutter


Sådan gør du

  1. Rens gulerødderne, skær dem i skiver og kog dem møre i æblemosten, 5-8 minutter.
  2. Skræl og riv peberrod så fint så muligt.
  3. Blend suppe og peberrod til det er helt glat. Tilsæt lidt mere æblemost, hvis suppen er for tyk.
  4. Smag til med salt, peber og evt. sukker.
  5. Sæt den til side.
  6. Skyl, tør og hak kørvel fint, også stilkene.
  7. Knus corn flakes til det er helt fint – det gøres nemmest i en plastpose og med en kagerulle.
  8. Bland med groft salt, grov peber og hakket kørvel.
  9. Skær kødet i tern på 3 x 3 cm. Sæt dem på spid, én tern pr. spid.
  10. Grill dem to minutter på alle fire sider.
  11. Server som på billedet.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 31%
Kulhydrat 52%
Fedt 17% 
830 kJ - 199 kcal
Gæster