Gulerodsmuffins

Gulerodsmuffins

Af Helle Brønnum Carlsen | Hele året | Kager, Madpakker | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

-

Det skal du bruge

16 stk.

100 g lys muscovado (eller lys farin) 
3/4 dl jordnøddeolie
50 g smeltet, usaltet smør 
3 æg 
2 spsk mælk 
1 usprøjtet appelsin (reven skal af) 
75 g hakkede valnødder 
175 g groftrevet gulerødder 
175 g hvedemel 
2 tsk bagepulver 
½ tsk stødt kanel

Sådan gør du

Rør muscovado, olie, smeltet smør, æg og mælk sammen. Rør revet appelsinskal, hakkede valnødder og revne gulerødder i. Sigt mel, bagepulver og kanel over, og vend det i dejen.
Fordel dejen i smurte muffinforme og bag dem midt i ovnen ved 200 grader i 20-25 min. Tag ud og afkøl på bagerist.
God som eftermiddagshaps.

Tips

  • Man kan bruge en anden olie end jordnøddeolie, men den giver en særlig god smag og er varmestabil.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold
Energiindhold i hele opskriften 12047 kJ (2891 kcal) 
Protein 7%
Kulhydrat 36%
Fedt 56%


Energiindhold pr. gulerodsmuffins 753 kJ (181 kcal)
Protein 7% 
Kulhydrat 36%
Fedt 56%