Tilberedningstid
-
Det skal du bruge
16 stk.
100 g lys muscovado (eller lys farin)
3/4 dl jordnøddeolie
50 g smeltet, usaltet smør
3 æg
2 spsk mælk
1 usprøjtet appelsin (reven skal af)
75 g hakkede valnødder
175 g groftrevet gulerødder
175 g hvedemel
2 tsk bagepulver
½ tsk stødt kanel
Sådan gør du
Rør muscovado, olie, smeltet smør, æg og mælk sammen. Rør revet appelsinskal, hakkede valnødder og revne gulerødder i. Sigt mel, bagepulver og kanel over, og vend det i dejen.
Fordel dejen i smurte muffinforme og bag dem midt i ovnen ved 200 grader i 20-25 min. Tag ud og afkøl på bagerist.
God som eftermiddagshaps.
Tips
- Man kan bruge en anden olie end jordnøddeolie, men den giver en særlig god smag og er varmestabil.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold
Energiindhold i hele opskriften 12047 kJ (2891 kcal)
Protein 7%
Kulhydrat 36%
Fedt 56%
Energiindhold pr. gulerodsmuffins 753 kJ (181 kcal)
Protein 7%
Kulhydrat 36%
Fedt 56%