Tilberedningstid
Ca. 2 timer
Det skal du bruge
2 brød
50 g smør
4 dl mælk, 0,5%
1 dl tykmælk
50 gram gær
2 tsk salt
2 tsk sukker
200 g gulerod
200 g hvedemel
1 æg til pensling
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælk.
- Hæld det i en skål og tilsæt tykmælk. Rør gæren ud i væsken.
- Tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen grundigt og lad den hæve i ca. 1 time.
- Ælt derefter dejen igen.
- Del dejen i to lige store dele og lad den efterhæve i 30 minutter.
- Pensel med et sammenpisket æg eller pynt med mel.
- Bag ca. 25 minutter ved 200 grader.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. skive brød
Protein 13%
Kulhydrat 52%
Fedt 33%
Kostfibre 2%
302 kJ – 72 kcal