Gulerodsbrød

Nem opskrift på luftigt brød med gulerødder, som er velegnet til både morgenmad og frokost.

Hele året | Brød og boller | Hverdag, Weekend


Gulerodsbrød

Tilberedningstid

Ca. 2 timer

Det skal du bruge

2 brød

50 g smør
4 dl mælk, 0,5%
1 dl tykmælk
50 gram gær
2 tsk salt
2 tsk sukker
200 g gulerod
200 g hvedemel
1 æg til pensling

Sådan gør du

  1. Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælk.
  2. Hæld det i en skål og tilsæt tykmælk. Rør gæren ud i væsken.
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen grundigt og lad den hæve i ca. 1 time.
  4. Ælt derefter dejen igen.
  5. Del dejen i to lige store dele og lad den efterhæve i 30 minutter.
  6. Pensel med et sammenpisket æg eller pynt med mel.
  7. Bag ca. 25 minutter ved 200 grader.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. skive brød
Protein 13%
Kulhydrat 52%
Fedt 33%
Kostfibre 2%
302 kJ – 72 kcal