Tilberedningstid
Ca. 25 minutter
Det skal du bruge
4 personer
1 dl havregryn
1½ dl mælk
400 g hakket kalvekød, 4-7 % fedt
1½ tsk salt
½ tsk friskkværnet peber
Evt. 5 riv muskatnød eller ¼ tsk stødt muskat
2 spsk mel
1 løg
2 æg
Sådan gør du
Hæld havregryn og mælk i en skål og lad det stå 5 minutter.
Rør kødet med salt, peber, evt. muskatnød og mel til det får en god fast konsistens.
Pil løg og riv det på den grove side af rivejernet.
Kom løg og æg i kødet og rør det sammen.
Tilsæt herefter havregryn og mælk og rør det til en tæt fars.
Juster evt. med mere mel.
Tips
Retter hvor grundfarsen indgår:
Kalveboller i indisk karry med kikærter og mynte
Kalvefarsbrød med svampe og bagte rodfrugter vendt med grønkål og nødder
Kalvefrikadeller med ramsløg og stegt blomkål, grønne asparges og ramsløgspesto
Kalvespyd med røget paprika og kartoffelsalat med kørvel
Energifordeling
Energifordeling og indhold pr. person:
Protein 52 %
Kulhydrat 24 %
Fedt 24 %
950 kJ – 230 kcal