Grøntsagssuppe med bacon og brød med rejer

Grøntsagssuppe med bacon og brød med rejer

Af Vibeke Lehn | Hele året | Frokost | Hverdag, Sund hverdagsmad, Slankeretter


Grøntsagssuppe med bacon og brød med rejer

Tilberedningstid

-

Det skal du bruge

-

50 g bacon i skiver
200 g grøntsager
2 dl bouillon
1 skive grovbrød
75 g rejer


    

Sådan gør du

Skær baconet i strimler og steg det gyldent og sprødt på en pande. Læg det på køkkenrulle, til det skal bruges.

Riv eller snit grøntsagerne og kog dem i bouillon, til de er møre. Smag til med salt og peber.

Drys med bacon ved servering.

Læg rejer på brødet. 

Tips

  • Rejemaden kan pyntes med kryddergrønt, salat og citron.
  • Suppen kan laves af grøntsager efter årstid og smag.

Energifordeling

Nu hedder det bacon fra gris. Før hed det bacon fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 560 g af retten): 

Energi: 1477 kJ (352 kcal)

protein: 29 g

kulhydrat: 31 g

kostfibre: 7 g

fedt: 11 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 265 kJ (63 kcal)

protein: 5 g

kulhydrat: 6 g

kostfibre: 1 g

fedt: 2 g