Grøntsagsgryde med oksekød og pasta

Grøntsagsgryde med oksekød og pasta

Af Bente Nissen Lundsgaard | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, 6 om dagen


Grøntsagsgryde med oksekød og pasta

Tilberedningstid

Ca. 25 minutter

Det skal du bruge

2 personer

250 g hakket oksekød, 4-7%
1-2 tsk paprika
1 lille dåse tomatkoncentrat, ca. 70 g
1 løg, ca. 50 g
250 g kartofler
2 gulerødder, ca.150 g
4 dl bouillon
Salt og peber
100 g champignon
2 peberfrugter
50 g fuldkornspasta eller anden pasta – alle typer fx penne, skruer, knækkede spaghetti
Evt. nogle blade persille – bredbladet- eller kruspersille

Sådan gør du

Kom det hakkede kød i en varm gryde. Vend kødet til det skiller og ændrer farve. Tilsæt paprika og tomatkoncentrat. Tilsæt løg i tern. Tilsæt kartofler i rustikke stykker og gulerødder i skiver samt bouillon, salt og peber. Læg låg på gryden. Skru ned til middel varme og kog det 5 minutter. Tilsæt champignon i skiver og peberfrugt i små tern. Skub fyldet over i den ene halvdel af gryden. Læg halvdelen af pastaen i væsken. Skrub fyldet over i den anden halvdel af gryden og kom resten af pastaen ned i væsken. Kog videre under låg i ca. 10 minutter til alt er mørt.
Smag til med salt, peber og paprika.
Pynt evt. med persille.

Tips

  • Du kan gøre retten mere krydret ved at tilsætte hvidløg og oregano. 
  • I stedet for hakket oksekød kan bruges hakket svine-, kalve- eller kyllingekød. Du kan bruge mere eller mindre kød afhængig af, hvad du har til rådighed. 
  • Du kan vælge grøntsager efter lyst, sæson og hvad der er i grøntsagsskuffen eller i fryseren. De kan være i tern, stave, skiver eller hele. Jo større stykker, jo længere tid skal de koge for at blive møre. Du kan bruge mere eller mindre mængde grøntsager afhængig af, hvad du har til rådighed.
  • Du kan vælge ris, nudler, bulgur, hele korn i stedet for pasta. Se efter rester i skabe og skuffer.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person, hvis der bruges hakket oksekød, 5% fedt (Sund hverdagsmad)
Protein 32%
Kulhydrat 52%
Fedt 16%
2165 kJ - 515 kcal

Ca. 250 g frugt og grønt pr. person

6 om dagen logo

Energifordeling og -indhold pr. person, hvis der bruges hakket oksekød, 10% fedt (Sund hverdagsmad)
Protein 28%
Kulhydrat 48%
Fedt 24%
2340 kJ - 555 kcal


Ca. 250 g frugt og grønt pr. person

6 om dagen logo