Tilberedningstid
Ca. 45 minutter + 1 døgn til saltning af kødet
Det skal du bruge
4 personer
1 stor afpudset svinemørbrad, ca. 550 g
groft salt og peber
½ spsk
olie
10 g smør
140 g hel bacon - helst tørsaltet
4 clementiner eller små
appelsiner
2 tsk rørsukker
4 jomfruhummere
bredbladet persille, purløg,
kørvel og merian
Persillecreme
1 dl bouillon
25 g
smør
1 bundt persille - gerne bredbladet
Tilbehør
Brød
Sådan gør du
Fjern sølvsenen på svinemørbraden, hvis den ikke er fjernet. Rul mørbraden i
groft salt og lad den ligge i køleskabet i 1 time. Fjern saltet og rul mørbraden
i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i ca. 1 døgn.
Tænd ovnen på
160 grader.
Del mørbraden i fire ens stykker. Krydr kødet med peber. Varm
olie og smør på en pande ved god varme. Brun hurtigt kødet på alle sider, 1-2
minutter i alt. Stil kødet i ovnen i ca. 20 minutter til centrumtemperaturen er
65 grader, og kødet er svagt rosa.
Skær sværen af baconen og skær den i
otte store tern. Steg dem sprøde på en pande ved middel varme. Del
clementinerne, drys med sukker på snitfladen. Læg dem i et ovnfast fad og læg en
tern bacon på hvert stykke. Stil det i ovnen i ca. 20 minutter.
Del
halen på jomfruhummerne og fjern den mørke tarm. Stil jomfruhummerne i ovnen i
ca. 10 minutter til kødet i halen er blevet fast og hvid.
Kog bouillonen
og blend den med smør og persille. Smag til med salt, peber og evt. lidt
clementinsaft.
Lav små krydderurtebuketter af fx persille, purløg, kørvel
og merian.
Tips
- Svinemørbraden kan steges hel i stedet for i stykker. Stegetiden er da ca. 30 minutter.
- Ved en centrumtemperatur på 62 grader er kødet rosa. Ved 65 grader svagt rosa og ved 68-70 grader gennemstegt.
- Tørsaltet hel bacon fås hos slagtere som selv producerer bacon. Alm. bacon kan bruges i stedet.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 32%
Kulhydrat 34%
Fedt 34%
2360 kJ - 560 kcal