Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Kød
600 g mørbrad fra gris
2 spsk olivenolie
3 kviste timian
Salt og peber
Bønner med soja
600 g grønne bønner
½ dl soja
½ dl æbleeddike
1 spsk honning
½ dl ekstra jomfruolivenolie
3 spsk sesamfrø
25 g tørret tang
Pynt
½ bundt frisk koriander, gerne med blomster
½ bundt frisk mynte
Tilbehør
- Brød og evt. kogte ris eller kartofler.
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Skær sølvsenen og store hinder af mørbraden.
- Varm olie på en pande ved god varme.
- Brun kødet 1 minut på 4 sider.
- Kom mørbrad i et ovnfast fad med timian, krydr med salt og peber og steg i 10 minutter.
- Skyl bønner i koldt vand og nip stilkenden af.
- Bring en gryde med vand og salt i kog, kom de grønne bønner og kog dem i ca. 1 minut, til de er møre, men stadig med godt bid.
- Tag bønnerne op og direkte over i koldt vand, så kogningen stopper. Hæld vandet fra bønnerne, og lad dem dryppe godt af.
- Kom soja, eddike og honning i en lille gryde, og bring det i kog.
- Lad det koge i 4-5 minutter, til det begynder at tykne lidt, og tag det så af varmen.
- Tilsæt olie, mens du pisker med et piskeris, til dressingen får en fin konsistens. Tilsæt sesamfrø, og lad dressingen køle lidt af.
- Udblød tangen i koldt vand i 5-10 minutter, til den bliver lidt blød, men stadig har bid. Del tangen i mindre stykker, og bland med bønnerne.
- Tag mørbrad ud af ovnen.
- Kom dressing på bønnerne, vend godt rundt, skær mørbrad i skiver og anret med bønnerne.
- Pynt med masser af friskplukket koriander og mynte på toppen.
Tips
- Server brød til og evt. kogte ris eller kartofler.
-
Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på www.smækpåsmagen.dk
Energifordeling
Nu hedder udskæringen mørbrad fra gris. Før hed det svinemørbrad.
Næringsindhold pr. person (ca. 405 g af retten):
Energi: 2003 kJ (479 kcal)
Protein: 38 g
Kulhydrat: 14 g
Kostfibre: 10 g
Fedt: 28 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 494 kJ (118 kcal)
Protein: 9 g
Kulhydrat: 4 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 7 g