Tilberedningstid
Ca. 25 minutter
Det skal du bruge
1 person
2 æg
2 forårsløg
1 spsk sojasauce
Peber
1 tsk olie
250 g bønner, friske eller frosne
1-2 fed hvidløg
1 tsk olie
2 spsk sojasauce
2 - 3 tsk riseddike eller limesaft
Tilbehør
1 dl ris – jasmin-eller basmatiris
Sådan gør du
Kog risen efter anvisning på emballagen.
Skyl, rens og snit forårsløg – både det hvide og det grønne i tynde skiver.
Hvis du har friske bønner, skal stilken skæres af. Skyl bønnerne. Pil hvidløg og hak den fint.
Pisk æggene sammen i en skål eller dyb tallerken fx med en gaffel, tilsæt snittede forårsløg, sojasauce og peber. Varm 1 tsk olie i en wok eller pande og hæld æggeblandingen i. Steg ved middel varme til blandingen stivner en smule og vend et par gange. Hæld æggeretten på en tallerken, når den er stivnet.
Tør evt. wokken eller panden af med et stykke køkkenrulle. Varm 1 tsk olie i wokken og tilsæt hvidløg og bønnerne under omrøring. Hæld sojasauce i blandingen og lad den stege 2-3 minutter under stadig omrøring. Tilsæt evt. lidt vand, hvis du er bange for, at bønnerne brænder på. Lad bønnerne blive mørke og ‘klare’ – der må gerne stadig være bid i dem. Kom æggeretten tilbage i wokken, smag til med sojasauce og eddike eller limesaft. Spis straks sammen med kogte ris.
Tips
- Tilsæt evt. 1-2 tsk mørk sesamolie af ristede sesamfrø lige før servering eller drys med ristede sesamfrø.
- Bønnerne kan også spises sammen med et par hårdkogte æg i stedet for de stegte æg.
- Retten kan spises med rugbrød i stedet for kogte ris.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 17%
Kulhydrat 47%
Fedt 36%
2545 kJ – 605 kcal