Grønkål og gnocchi med mørbrad af gris

Krydret, lynstegt grønkål og rosenkål i skøn forening med stegte gnocchi, som med fordel kan laves dagen før samt saftige mørbradbøffer.

Af Casper Sobczyk | Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag


Grønkål og gnocchi med mørbrad af gris

Tilberedningstid

Ca. 50 minutter

Det skal du bruge

4 personer

Gnocchi
1 kg bagekartofler
250 g mel
2 tsk salt
4 æg
1 spsk olivenolie
2 spsk smør eller olie

Grønkål og salvie
1 pakke grønkål, ca. 500 gram
En håndfuld rosenkål, ca. 150 gram
1 fed hvidløg
2 bananskalotteløg, 70 g
1 bundt salvie, 30 g (kan undlades)
1 citron
Lidt olie til stegning
Salt og peber

Kødet
1 mørbrad af gris, 500 g
Salt og peber
1 spsk olie

 

Sådan gør du

  1. Skræl kartofler og kog dem helt møre.
  2. Hæld vandet fra og mos kartofler, til der ikke er flere klumper.
  3. Lad mosen køle af.
  4. Ælt mel og salt sammen med kartoflerne.
  5. Tilsæt æg i og ælt massen forsigtigt, dejen må ikke klistre.
  6. Tril massen ud i fingertykke stænger og skær gnocchi i ca. 2 cm lange stykker.
  7. Tryk forsigtigt med en gaffel på hver gnocchi.
  8. Lad dem hvile i 20 minutter.
  9. Kog gnocchi i kogende vand med lidt salt og olivenolie.
  10. Kog lidt ad gangen – når de kommer op til overfladen tages de op med en hulske. Se tip.
  11. Varm fedtstof på en pande ved god varme.
  12. Steg gnocchi til de er gyldne og sprøde.
  13. Skyl og tør grønkål.
  14. Pluk den evt. i mindre stykke.
  15. Skyl rosenkål og pluk dem i blade.
  16. Pres hvidløg og hak skalotteløg fint.
  17. Skyl salvie og hak den fint.
  18. Skyl citron og riv skallen fint.
  19. Varm olie i en sauterpande ved god varme.
  20. Steg grønkål et par minutter og tilsæt hvidløg, rosenkålsblade, skalotteløg, salvie og revet citronskal.
  21. Rør rundt, sluk for varmen og smag til med salt og peber.
  22. Skær sølvscenen af mørbraden.
  23. Skær den i 8 bøffer og krydr med salt og peber.
  24. Varm olie på en pande ved god varme.
  25. Brun mørbradbøffer 1 minut på hver side.
  26. Skru ned til middel varme og steg dem færdige 2-3 minutter på hver side.
  27. Vend gnocchi med grønkål og server sammen med mørbradbøfferne.

 

Tips

  • Gnocchi kan laves dagen før, så er de nemmere at stege.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 24%
Kulhydrat 48%
Fedt 29%
3010 kJ - 719 kcal