Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Cæsarsmør
80 gram blødt smør
4 ansjoser
1 lille bundt persille
1 dl fintrevet parmesanost
1 fed hvidløg
½ usprøjtet citron
Salt
Peber
Schnitzler
4 schnitzler af gris, à ca. 125 g stk.
1 dl hvedemel
2 æg
3 dl rasp
50 g smør
2 spsk olie
Grøn salat
4 blade grøn salat
4 blade romainesalat
1 julesalat
2 håndfulde machésalat
2 spsk olivenolie
1 spsk rødvinseddike
Salt
Peber
Pynt
1 usprøjtet citron
Sådan gør du
Cæsarsmør
- Bland smør i stuetemperatur med finthakkede ansjoser, hakket persille, revet ost og presset hvidløg.
- Smag til med citronsaft, salt og peber. Form smørret til 4 ”æg” og sæt dem i køleskabet.
Schnitzler
- Bank kødskiverne meget tynde i en plastikpose med en kødhammer eller bagsiden af en mindre kasserolle.
- Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
- Slå ægget ud i en dyb tallerken og kom hvedemel og rasp i to andre tallerkner.
- Vend schnitzlerne i mel, så i æg og til sidst i rasp.
- Varm olie og smør på en pande ved god varme.
- Steg schnitzlerne ca. 4 minutter på hver side til de er gyldenbrune og sprøde.
Grøn salat
- Skyl og tør salatbladene.
- Pluk dem i mindre stykker og læg dem en stor skål
- Vend olie, eddike, salt og peber i salaten lige inden servering.
- Skær citronen i skiver eller både.
Servering
- Anret schnitzler med et smøræg ovenpå og salat og en citronbåd ved siden af.
Tips
- Server evt. kartofler og blomkål til.
-
Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på www.smækpåsmagen.dk
Energifordeling
Nu hedder det schnitzel af gris. Tidligere hed udskæringen skinkeschnitzel fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 355 g af retten):
Energi: 3249 kJ (774 kcal)
protein: 42 g
kulhydrat: 41 g
kostfibre: 5 g
fedt: 49 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 913 kJ (217 kcal)
protein: 12 g
kulhydrat: 11 g
kostfibre: 1 g
fedt: 14 g