Tilberedningstid
Ca. 25 minutter
Det skal du bruge
4 personer
500 g hakket grisekød eller kyllingkød, ca. 10% fedt
2 tsk olie
5 fed hvidløg
5 spsk sød chilisovs
¼ tsk tørret, knust chili
3-4 lime, 6 spsk limesaft
5 spsk sojasauce eller fiskesovs
1-2 tsk sukker
200 g ærter, frosne
2 hjertesalat eller anden sprød salat
Purløg eller korianderblade
Tilbehør
4 dl ris – jasmin- eller basmatiris
Sojasauce
Sådan gør du
- Kog risen efter anvisning på emballagen.
- Opvarm olien i sautepande eller stor pande og steg finthakket hvidløg et øjeblik heri. De må ikke blive mørke, for så er de bitre. Tilsæt kødet, vend jævnligt til de har skiftet farve. Lad det stege ca. 3 minutter, tilsæt chilisovs og tørret chili. Tilsæt og smag til med limesaft, sojasauce og sukker, lad kødet stege yderligere3-4 minutter. Kom kødet på en tallerken og stil det til side.
- Hæld kogende vand over ærterne eller kog dem et par minutter. Kom dem i en si og hæld koldt vand over.
- Skær salat i strimler og bland kød og ærter i.
- Pynt med klippet purløg og evt. med limebåde, hvis der er lime tilovers.
Tips
- Retten kan også spises kold. Rester kan bruges til madpakken næste dag.
- Retten kan laves med hakket kød med en lavere eller højere fedtprocent, hvilket selvfølgelig vil give en mere mager eller fed ret.
- Salaten kan også laves med andre grøntsager, fx gulerødder, spidskål eller bønner.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 790 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 2456 kJ (585 kcal)
protein: 40 g
kulhydrat: 75 g
kostfibre: 9 g
fedt: 12 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød:
Energi: 310 kJ (74 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 9 g
kostfibre: 1 g
fedt: 2 g
Næringsindhold pr. person (ca. 790 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 2623 kJ (554 kcal)
protein: 38 g
kulhydrat: 75 g
kostfibre: 9 g
fedt: 18 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 331 kJ (79 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 9 g
kostfibre: 1 g
fedt: 2 g