Grøn salat med hakket kød og ærter

Grøn salat med hakket kød og ærter

Af Hanne Holm | Hele året | Frokost, Hovedretter, Madpakker | Hverdag, Sund hverdagsmad


Grøn salat med hakket kød og ærter

Tilberedningstid

Ca. 25 minutter

Det skal du bruge

2 personer

250 g hakket grisekød eller kyllingkød, ca. 10% fedt
1 tsk olie
2-3 fed hvidløg
2-3 spsk sød chilisovs
1 knivspids tørret, knust chili
2 lime, 3-4 spsk limesaft
2-3 spsk sojasauce eller fiskesovs
Evt. 1 tsk sukker
100 g ærter, frosne
1 hjertesalat eller anden sprød salat
Evt. purløg eller korianderblade

Tilbehør

2 dl ris – jasmin- eller basmatiris

Sådan gør du

  1. Kog risen efter anvisning på emballagen.
  2. Opvarm olien i en wok, sautepande eller stor pande og steg finthakket hvidløg et øjeblik heri. De må ikke blive mørke, for så er de bitre. Tilsæt kødet, vend jævnligt til de har skiftet farve. Lad det stege ca. 3 minutter, tilsæt chilisovs og tørret chili. Tilsæt og smag til med limesaft, sojasauce og evt. sukker, lad kødet stege yderligere 2 minutter. Kom kødet på en tallerken og stil det til side.
  3. Hæld kogende vand over ærterne eller kog dem et par minutter. Kom dem i en si og hæld koldt vand over.
  4. Skær den skyllede salat i strimler og bland kød og ærter i.
  5. Pynt med purløg og evt. med limebåde, hvis der er lime tilovers.

Tips

  • Retten kan også spises kold. Lav retten til to dage evt. til madpakken næste dag. Stil straks den portion, som skal gemmes, i køleskabet. 
  • Retten kan laves med hakket kød med en lavere eller højere fedtprocent, hvilket selvfølgelig vil give en mere mager eller fed ret.
  • Salaten kan også laves med andre grøntsager, fx gulerødder, spidskål eller bønner.
  • Har du en rest råt kød til overs, kan du fryse den ned i en fryseegnet plastpose. Kødet kan holde sig ca. ½ år ved minus 18 grader.

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

 


Næringsindhold pr. person (ca. 800 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2456 kJ (585 kcal)

protein: 40 g

kulhydrat: 75 g

kostfibre: 9 g

fedt: 12 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 310 kJ (74 kcal) 

protein: 5 g

kulhydrat: 9 g 

kostfibre: 1 g

fedt: 2 g

 

 

Næringsindhold pr. person (ca. 800 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2638 kJ (628 kcal)

protein: 38 g

kulhydrat: 75 g

kostfibre: 9 g

fedt: 18 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 330 kJ (79 kcal)

protein: 5 g

kulhydrat: 10 g

kostfibre: 1 g

fedt: 2 g