Tilberedningstid
Ca. 30 minutter + 30 minutter i ovnen
Det skal du bruge
4 personer
Grøntsagsfyld
200 g broccoli
250 g kartofler
2 løg, ca. 150 g
1 fed hvidløg
200 g stegt kød af gris fx en rest minutkotelet, schnitzel eller flæskesteg
Æggemasse
5 æg
1½ dl minimælk
125 g revet ost, fx cheddar
1 spsk oregano
½ tsk cayennepeber
1 tsk salt
lidt peber
Tilbehør
4 skiver fuldkornsrugbrød
Sådan gør du
Grøntsagsfyld
- Tænd ovnen på 175 grader
- Skyl broccoli og skær den i små buketter
- Skræl og riv kartofler groft
- Pil løg og skær dem i tern
- Pil hvidløg og riv det
- Skær kødet i små tern
Æggemasse
- Pisk æg, mælk, revet ost, oregano, cayennepeber, salt og peber sammen
- Bland grøntsagerne og kødet i æggemassen og hæld det hele i et smurt ovnfast fad, ca. 30x20 cm
- Bag frittataen ca. 30 minutter til den er gylden og fast
Tips
- En rest kogte kartofler kan bruges i stedet for rå kartofler.
Energifordeling
Nu hedder det minutkotelet fra gris. Tidligere hed udskæringen svinekotelet uden fedtkant.
Nu hedder det schnitzel fra gris. Tidligere hed udskæringen svinesnitzel.
Nu hedder det flæskesteg fra gris. Tidligere hed udskæringen svinekam
Næringsindhold pr. person (ca. 385 g af retten):
Energi: 1916 kJ (456 kcal)
protein: 36 g
kulhydrat: 34 g
kostfibre: 8 g
fedt: 18 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 498 kJ (119 kcal)
protein: 9 g
kulhydrat: 9 g
kostfibre: 2 g
fedt: 5 g
Kødfaktor 15-50 g kød pr. person