Tilberedningstid
Ca. 3½ time
Det skal du bruge
4 personer
1 svineskank
1-2 spsk olie
1 flaske hvedeøl
3½ dl
svinebouillon
salt
750 g ærter med bælg
250 g små, nye løg
40 g
smør
1 bundt persille
1 bundt purløg
Tilbehør
400 g brød
Sådan gør du
Bestil bagskank fra gris, ca. 600 g hos slagteren et par dage i forvejen.
Varm olien i en gryde ved god varme. Brun skanken på alle sider. Tilsæt øl og bouillon. Bring væsken i kog og skum. Kog ved lav varme under låg i ca. 3 timer til kødet let slipper benet. Tag kødet op og fjern skind, fedt og ben. Del kødet i mindre stykker - bedst som små muskelbundter.
Kog suppen ind til der er ca. 6 dl væske. Si suppen og smag den til med salt. Pisk 40 g smør i suppen.
Bælg ærterne.
Kog løgene møre i letsaltet vand og tilsæt ærterne et øjeblik. Hæld det i en si.
Anret maden i dybe tallerkener med kød, ærter, løg og hakket persille og purløg. Hæld suppen over.
Tips
- Kog griseskanken en til to dage i forvejen og gem kød og suppe i køleskab.
- 250 g frosne, fine ærter kan bruges i stedet for friske.
Energifordeling
Nu hedder det griseskank af bov fra gris. Før hed udskæringen svineskank af bov fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 730 g af retten):
Energi: 3364 kJ (801 kcal)
protein: 51 g
kulhydrat: 73 g
kostfibre: 18 g
fedt: 29 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 461 kJ (110 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 2 g
fedt: 4 g