Griseskank med nye løg og ærter

Griseskank med nye løg og ærter

Af Rene Redzepi | Forår, Sommer | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Svineskank med nye løg og ærter

Tilberedningstid

Ca. 3½ time

Det skal du bruge

4 personer

1 svineskank
1-2 spsk olie
1 flaske hvedeøl
3½ dl svinebouillon
salt
750 g ærter med bælg
250 g små, nye løg
40 g smør
1 bundt persille
1 bundt purløg

Tilbehør

400 g brød

Sådan gør du

Bestil bagskank fra gris, ca. 600 g hos slagteren et par dage i forvejen.

Varm olien i en gryde ved god varme. Brun skanken på alle sider. Tilsæt øl og bouillon. Bring væsken i kog og skum. Kog ved lav varme under låg i ca. 3 timer til kødet let slipper benet. Tag kødet op og fjern skind, fedt og ben. Del kødet i mindre stykker - bedst som små muskelbundter.
Kog suppen ind til der er ca. 6 dl væske. Si suppen og smag den til med salt. Pisk 40 g smør i suppen.
Bælg ærterne.
Kog løgene møre i letsaltet vand og tilsæt ærterne et øjeblik. Hæld det i en si.
Anret maden i dybe tallerkener med kød, ærter, løg og hakket persille og purløg. Hæld suppen over.

Tips

  • Kog griseskanken en til to dage i forvejen og gem kød og suppe i køleskab. 
  • 250 g frosne, fine ærter kan bruges i stedet for friske.

Energifordeling

Nu hedder det griseskank af bov fra gris. Før hed udskæringen svineskank af bov fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 730 g af retten): 

Energi: 3364 kJ (801 kcal)

protein: 51 g

kulhydrat: 73 g

kostfibre: 18 g

fedt: 29 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 461 kJ (110 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 10 g

kostfibre: 2 g

fedt: 4 g