Griseskank fra Trento

Velsmagende, rustik ovnret af griseskank og krydrede kartofler med inspiration fra det italienske køkken. Velegnet til gæster.

Af Hanne Bloch | Efterår, Vinter | Hovedretter | Gæster, Weekend, Fest


Tilberedningstid

Ca. 3½ time, heraf ca. 3 timer i ovn

Det skal du bruge

4 personer

2 griseskanke 
Salt 
4-5 laurbærblade 
Frisk rosmarin eller 2 spsk tørret 
2 hele hvidløg
3 mellemstore løg
4 gulerødder
½-1 flaske tør hvidvin

Ovnstegte kartofler
6 store eller 12 små kartofler
1 tsk tørret rosmarin
1 tsk tørret timian
2 spsk olivenolie

Sådan gør du

Kødet

  1. Rids sværen flere steder og gnid den med salt.
  2. Kom skankene i en bradepande.
  3. Læg laurbærblade og rosmarinstilke ved, gerne lidt ind under skankene, så krydderurterne ikke forkulles.
  4. Læg hvidløgsfed, løg i kvarte og gulerødderne i 2 cm lange stave ved skankene og hæld vinen ved.
  5. Sæt bradepanden nederst i en kold ovn.
  6. Tænd ovnen på 180 grader.
  7. Steg skankene i ca. 3 timer, eller til kødet slipper benene.

Ovnstegte kartofler

  1. Skrub kartoflerne godt.
  2. Skær dem i kvarte på den lange led. Kom dem i et ovnfast fad og drys dem med rosmarin, timian, salt og peber.
  3. Fordel olien over.
  4. Sæt dem i ovnen, når der er ca. 1 time tilbage af stegetiden på skankene.

Kødet, fortsat

  1. Ved servering skæres skankene i skiver.
  2. Fedt og blødt skind kasseres.
  3. Kødet spises sammen med kartoflerne af flade tallerkner.
  4. Skyen skummes for evt. fedt og serveres sammen med urterne i dybe tallerkner.

Energifordeling

Nu hedder det griseskank. Tidligere hed udskæringen svineskank.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 775 g af retten): 

Energi: 3469 kJ (826 kcal)

protein:  63 g

kulhydrat: 61 g

kostfibre: 7 g

fedt: 31 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 447 kJ (106 kcal)

protein: 8 g

kulhydrat: 7 g

kostfibre: 1 g

fedt: 4 g