Grisen som elskede Mao

Delikate pandestegte medaljoner af Filet Royal som er paneret i blendede tørrede, sorte trompetsvampe. Serveres i skriver sammen med en aromatisk grøntsagssauce og dampet kinakål med forårsløg, mynte og pecannødder - hertil ris eller nudler.

Af Nikolaj Kirk | Hele året | Hovedretter | Gæster, Hverdag, Nytår, Weekend


Grisen som elskede Mao

Tilberedningstid

Ca. 1½ time, heraf arbejdstid ca. 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

4 medaljoner af Filet Royal, 2½ cm tykke, a ca. 100 g
20 g tørrede, sorte trompetsvampe
1 spsk olie
salt og peber

Sauce
2 tomater
1 rød peberfrugt
2 spsk sesamolie
1 fed hvidløg
1 spsk smør

Kinakål
20 pecannødder
1 spsk olie
1 kinakål

4 forårsløg
1 spsk frisk mynte

Tilbehør

300 g ris eller nudler

 

Sådan gør du

Sauce
Fjern stilkenderne på tomaterne og skær dem i kvarte. Skær peberfrugten i kvarte og fjern stok, mellemvægge og kerner. Læg tomater og peberfrugter i et ildfast fad og hæld olien over. Krydr med salt og peber. Stil det i ovnen ved 180 grader i ca. 1 time.

Blend de bagte grøntsager og si saucen. Varm saucen lige før servering og pisk koldt smør i. Smag til med salt og peber.

Kinakål
Rist pecannødderne på en pande med ½ spsk olie. Skær hver pecannød i 2-4 stykker på langs.

Fjern de yderste blade på kinakålen. Skær resten i 8 både. Kog kinakålen i 1 dl vand med ½ spsk olie og salt i 2 minutter under låg. Fjern låget og kog i 2 minutter. Kålen skal stadig have bid. Hæld overskydende vand fra, hvis væsken ikke er kogt væk.

Skær forårsløg i tynde skrå skiver. Skær mynte i tynde strimler.

Vend forårsløg, mynte og pecannødder i kålen. Varm det hurtigt igennem og smag til med salt og peber.

Kødet
Blend de tørrede trompetsvampe så de bliver som fint rasp. Vend medaljonerne i de findelte svampe og krydr med salt og peber. Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Brun kødet 1 minut på hver side. Vend kødet. Skru ned til middel varme og steg medaljonerne 2 minutter på hver side. Tag kødet af panden. Skær kødet i skiver lige før servering.

 

Tips

  • Steg evt. medaljonerne lidt kortere tid, hvis de ønskes rosa indeni
  • I stedet for sorte trompetsvampe kan bruges tørrede shitake svampe eller tørrede skovsvampe
  • I stedet for pecannødder kan bruges valnødder

Vinforslag
Riesling, Kabinett fra Tyskland. Serveringstemperatur 10-12 grader

Energifordeling

Nu hedder det medaljon af Filet Royal hel af kam fra gris. Før hed udskæringen medaljon af Filet Royal, hel af svinekam fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 790 g af retten): 

Energi: 3031 kJ (722 kcal)

protein: 35 g

kulhydrat: 65 g

kostfibre: 8 g

fedt: 34 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 383 kJ (91 kcal)

protein: 4 g

kulhydrat: 8 g

kostfibre: 1 g

fedt: 4 g