Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
6 personer
2 afpudsede grisemørbrad a ca. 400 g
150 g bacon i skiver
salt og peber
2 dl bouillon
2 spsk hvedemel
1 dl piskefløde
1-2 spsk ribsgelé
Ærter med forårsløg
500 g fine ærter
1 bundt forårsløg
Tilbehør
Ribsgelé
1,2 kg kartofler
Sådan gør du
Grisemørbrad
Varm en stegegryde eller sauterpande op ved god varme. Læg baconskiverne i gryden og vend dem. Skru ned til middel varme og vend skiverne jævnligt til de er gyldne og sprøde. Læg skiverne på køkkenrulle.
Fjern evt. sølvsener fra mørbraden, hvis de ikke er fjernet på grisemørbraden. Krydr kødet med salt og peber. Brun kødet i gryden i fedtet fra baconet. Tilsæt bouillon. Skru ned til svag varme og lad kødet stege under låg i 7-8 minutter. Vend kødet og steg endnu i 7-8 minutter, i alt ca. 15 minutter. Tag kødet op og hold det varmt. Si skyen og skum den for fedt. Jævn skyen med en meljævning. Tilsæt fløde og smag saucen til med salt, peber og ribsgelé.
Skær kødet i skiver og pynt med sprød bacon.
Ærter med forårsløg
Damp ærterne med 1 spsk vand tilsat salt. Vend fintsnittet forårsløg i. Servér straks.
Tips
- Tag evt. et par skefulde af den brune sauce fra til pynt ved servering inden fløden kommes i.
Energifordeling
Nu hedder det mørbrad afpudset af mørbrad fra gris. Før hed udskæringen svinemørbrad afpudset af svinemørbrad fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 440 g af retten):
Energi: 2339 kJ (557 kcal)
protein: 42 g
kulhydrat: 49 g
kostfibre: 8 g
fedt: 20 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 441 kJ (105 kcal)
protein: 4 g
kulhydrat: 9 g
kostfibre: 1 g
fedt: 8 g