Grisemørbrad - sous vide

Mørbraden på grisen er meget mør og mager, så den skal tilberedes forsigtigt for ikke at blive tør. Den er uens i tykkelsen, men det betyder mindre med sous vide-tilberedning. Det bliver ekstra godt, hvis man først letsprænger kødet i en 1,5% salt/sukker-lage i et døgns tid. Smagen er mild.

Af Karsten Tanggaard | Hele året | Hovedretter | Weekend


Mørbrad - sous vide

Tilberedningstid

Ca. 1¼ time, heraf 15 minutter arbejdstid

Det skal du bruge

4 personer

Grisemørbrad: 

1 grisemørbrad, ca. 500 g
1 tsk salt

 

Sådan gør du

Grisemørbrad: 

  1. Afpuds mørbraden for sølvsenen og synligt fedt.
  2. Fordel saltet på kødet.
  3. Kom kødet i en pose og vakuumer ved middel vakuum.
  4. Tilbered som ønsket (her er brugt 58 grader/1:00 time).
  5. Hvis maden tilberedes sous vide nogle dage i forvejen
    a. Lad maden blive i posen og køl den ned med rindende, koldt vand og læg på køl. Her kan det holde sig i en uge.
    b. Inden videre tilberedning: Læg posen i varmt hanevand en halv time for at lune maden.
  6. Åbn posen og læg kødet på køkkenrulle, og dup det HELT tørt på begge sider.
  7. Varm smør på en pande ved høj pande til det er gyldent.
  8. Svits kødet 30 sekunder på alle 4 sider.
  9. Skær i 1-2 cm tykke skiver, anret på forvarmede tallerkener (eller et serveringsfad) og server straks.

 

 

 

Tips

  • I stedet for smør til bruning kan man bruge klaret smør. Eller endnu bedre Ghee – se opskrift her. Det branker ikke, som smør gør ved høj varme.

Energifordeling

-