Tilberedningstid
Ca. 1¼ time, heraf 15 minutter arbejdstid
Det skal du bruge
4 personer
Grisemørbrad:
1 grisemørbrad, ca. 500 g
1 tsk salt
Sådan gør du
Grisemørbrad:
- Afpuds mørbraden for sølvsenen og synligt fedt.
- Fordel saltet på kødet.
- Kom kødet i en pose og vakuumer ved middel vakuum.
- Tilbered som ønsket (her er brugt 58 grader/1:00 time).
-
Hvis maden tilberedes sous vide nogle dage i forvejen
a. Lad maden blive i posen og køl den ned med rindende, koldt vand og læg på køl. Her kan det holde sig i en uge.
b. Inden videre tilberedning: Læg posen i varmt hanevand en halv time for at lune maden. - Åbn posen og læg kødet på køkkenrulle, og dup det HELT tørt på begge sider.
- Varm smør på en pande ved høj pande til det er gyldent.
- Svits kødet 30 sekunder på alle 4 sider.
- Skær i 1-2 cm tykke skiver, anret på forvarmede tallerkener (eller et serveringsfad) og server straks.
Tips
- I stedet for smør til bruning kan man bruge klaret smør. Eller endnu bedre Ghee – se opskrift her. Det branker ikke, som smør gør ved høj varme.
Energifordeling
-