Tilberedningstid
Ca. 30 minutter, hvis grillen er varm
Det skal du bruge
2-3 personer til buffet eller forret evt. til børn
4-6 bimørbrad a 30-50 g eller 1 lille afpudset grisemørbrad eller Mørbrad Royal 225-250 g
4-6 træspid
Salt
Peber
200 g kogte løse ris - svarer til ca. ¾ dl rå ris
1 kiwi
1/6 - 1/8 melon gerne cantaloup
¼ -½ rød peberfrugt
1 lime
Sådan gør du
Spørg slagteren om du kan få bimørbrad eller tag dem selv af de grisemørbrad, du køber, som ikke er afpudsede - de er ofte vakuumerede. Bimørbraden er 15-20 cm lang og på tykkelse med en lillefinger. Den skal ikke afpudses - senen bliver mør ved stegning.
Hvis du ikke kan få/har bimørbrad, så kan du bruge en lille afpudset grisemørbrad og dele den i 4-6 strimler på langs og bruge dem, som angivet ved bimørbrad.
- Læg spiddene i koldt vand.
- Sæt spiddene midt igennem kødet.
- Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
- Grill kødet et par minutter i alt. Vend kødet under stegning.
- Kog risene, hvis de ikke er kogte.
- Skær kiwi og melon i tern. Skær peberfrugt i strimler.
- Bland den kolde eller lunkne ris med frugter og pres saften af ½ lime over.
- Skær resten af limen i både og server dem til.
Tips
- Hvis der laves dobbeltportion passer det til en middagsret.
- Portionen kan gøres større eller mindre alt efter behov og formål.
Energifordeling
-