Grisemørbrad på spid med ris og frugter

Lækkert grillspid med grisemørbrad og asiatiskinspireret tilbehør.

Af Bente Nissen Lundsgaard | Sommer | Forretter, Hovedretter, Buffet | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad, Grill


Svinemørbrad på spid med ris og frugter

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter, hvis grillen er varm

Det skal du bruge

2-3 personer til buffet eller forret evt. til børn

4-6 bimørbrad a 30-50 g eller 1 lille afpudset grisemørbrad eller Mørbrad Royal 225-250 g 
4-6 træspid
Salt
Peber

200 g kogte løse ris - svarer til ca. ¾ dl rå ris
1 kiwi
1/6 - 1/8 melon gerne cantaloup
¼ -½ rød peberfrugt
1 lime

Sådan gør du

Spørg slagteren om du kan få bimørbrad eller tag dem selv af de grisemørbrad, du køber, som ikke er afpudsede - de er ofte vakuumerede. Bimørbraden er 15-20 cm lang og på tykkelse med en lillefinger. Den skal ikke afpudses - senen bliver mør ved stegning.
Hvis du ikke kan få/har bimørbrad, så kan du bruge en lille afpudset grisemørbrad og dele den i 4-6 strimler på langs og bruge dem, som angivet ved bimørbrad.

  1. Læg spiddene i koldt vand.
  2. Sæt spiddene midt igennem kødet.
  3. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
  4. Grill kødet et par minutter i alt. Vend kødet under stegning.
  5. Kog risene, hvis de ikke er kogte.
  6. Skær kiwi og melon i tern. Skær peberfrugt i strimler.
  7. Bland den kolde eller lunkne ris med frugter og pres saften af ½ lime over.
  8. Skær resten af limen i både og server dem til.

Tips

  • Hvis der laves dobbeltportion passer det til en middagsret.
  • Portionen kan gøres større eller mindre alt efter behov og formål.

Energifordeling

-