Grisemørbrad med soltørrede tomater

Hurtig og velsmagende mørbrad med lækkert grønt tilbehør.

Af Inge Lotz | Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

1 afpudset grisemørbrad, ca. 550 g 
10-12 stykker soltørrede tomater
1 bundt frisk salvie eller 2 tsk tørret
1 spsk olie
Tandstikkere
Salt og peber

Tilbehør

2 store porrer
2 små squash
280 g tørret pasta 
1 spsk olie
Ca. 2 dl bouillon
40 g revet ost fx parmesan 

Sådan gør du

Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Skær den i 12 skiver og tryk dem flade med hånden. Dæk de soltørrede tomater med vand og kog dem i 2 minutter. Kassér vandet og dryp tomaterne af. Skær 6 af de soltørrede tomater i halve og skær resten i små tern til tilbehøret.

Læg først 1-2 salvieblade og derefter et stykke soltørret tomat på hvert stykke mørbrad.
Hold det fast med en tandstikker. Bruges tørret salvie, drysses det på hvert kødstykke. Drys med salt og peber.

Skær porrer og squash i skiver. Kog pastaen efter pakkens anvisning og lad porrer og squash koge med i de sidste 2 minutter. Hæld vandet fra pasta og grøntsager. Tilsæt resten af de soltørrede tomater, olie, bouillon og ost. Vend det og krydr med salt og peber.

Opvarm olien på en pande og steg kødstykkerne ved jævn varme i 2 minutter på tomatsiden og ca. 2 minutter på den anden side, til de netop er gennemstegte.

Energifordeling

Nu hedder det mørbrad fra gris. Før hed udskæringen svinemørbrad fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 695 g af retten): 

Energi: 2657 kJ (633 kcal)

protein: 49 g

kulhydrat: 62 g

kostfibre: 13 g

fedt: 18 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 383 kJ (91 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 9 g

kostfibre: 2 g

fedt: 3 g