Grisemørbrad med salvie og pastagratin

Delikat, sund hverdagsret med mør grisemørbrad krydret med salvie og pastagratin med lækre grøntsager.

Af Sandra Leigh Draznin | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, 6 om dagen


Svinemørbrad med salvie og pastagratin

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

1 lille afpudset grisemørbrad, ca. 350 g
Salt
Peber
1 tsk frisk eller tørret salvie
2 tsk olie, fx rapsolie

Pastagratin
75 g pasta, fx skruer eller 150 g kogt pasta
1 stor squash, 350 g
1-2 røde peberfrugter
1 fed hvidløg
3 dl letmælk
1½ spsk hvedemel
50 g revet ost, max 30+

 

 

Sådan gør du

Tænd ovnen på 160 grader.

Kødet

  1. Fjern sølvsenen på grisemørbraden, hvis den ikke er fjernet.
  2. Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  3. Stød salt, salvie og peber i en morter og gnid kødet med blandingen.
  4. Lad olien blive varm på en pande ved god varme.
  5. Brun hurtigt mørbraden på alle sider, 1-2 minutter i alt.
  6. Læg kødet i et lille ovnfast fad og stik et stegetermometer i kødet.
  7. Sæt fadet midt i ovnen.
  8. Lad mørbraden stege ca. 20 minutter - til centrumtemperaturen er 62-65 grader.

Pastagratin

  1. Kog pastaen, hvis du ikke har en rest kogt pasta.
  2. Svits tern af squash og peberfrugt på panden sammen med knust hvidløg.
  3. Tilsæt mælk rørt sammen med mel og lad saucen koge godt igennem.
  4. Smag til med salt og peber.
  5. Tilsæt kogt pasta og revet ost.
  6. Fyld det i et ovnfast fad og sæt det i ovnen ca. 20 minutter.

Kødet, fortsat

  1. Tag mørbraden ud af ovnen, når den er færdig.
  2. Skru op til 250 grader eller tænd grillen og lad pastagratinen få en gylden overflade.
  3. Skær mørbraden i skiver. 

Tips

  • Pastagratinen kan laves tidligere på dagen og stilles i køleskabet, indtil den skal i ovnen og bages.
  • Mignon fra gris kan bruges i stedet for grisemørbrad.
  • Minutkoteletter, schnitzler, medaljoner af filet fra gris kan serveres med pastagratin.

Energifordeling

Nu hedder det mørbrad fra gris. Før hed udskæringen svinemørbrad fra svin.

Nu hedder det mignon fra gris. Før hed udskæringen skinkemignon fra svin.

Nu hedder det minutkotelet fra gris. Før hed det svinekotelet uden fedtkant fra svin.

Nu hedder det schnitzel fra gris. Før hed det skinkeschnitzel fra svin.

Nu hedder det filet fra gris. Før hed det svinefilet fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 850 g af retten): 

Energi: 2792 kJ (665 kcal)

protein: 61 g

kulhydrat: 60 g

kostfibre: 6 g

fedt: 19 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 329 kJ (78 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 7 g

kostfibre: 1 g

fedt: 2 g

 

Ca. 200 g frugt og grønt pr. person

 

6 om dagen logo