Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
2 personer
1 lille afpudset grisemørbrad, ca. 300 g
Salt og peber
2 kviste frisk rosmarin eller 2 tsk tørret
2 tsk olie
½-1 dl bouillon eller vand
Evt. saucejævner
Råstegte grøntsager
¼ selleri, ca. 175 g
300 g kartofler
1 stor gulerod, ca. 100 g
2 tsk olie
Persille
Sådan gør du
Skær selleri, kartofler og gulerod i tern på ca. 2 x 2 cm. Steg dem møre i olie på en pande. Vend jævnligt. Stegetid ca. 15 minutter. Hak persille og vend den i lige før servering.
Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt, peber og 1 spsk fintskåret rosmarinnåle. Varm olien i en gryde ved god varme. Læg kødet i, når olien er varm nok. Brun hurtigt kødet på alle sider, 1-2 minutter i alt. Tilsæt bouillon. Skru ned til svag varme og lad mørbraden stege under låg 6-7 minutter. Vend kødet og steg endnu 6-7 minutter, i alt ca. 13 minutter. Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen være ca. 65 grader. Tag kødet op, når det er færdigt. Smag skyen til med salt og peber og jævn den.
Tips
- Ved en centrumtemperatur på 62 grader er kødet rosa, ved 65 grader svagt rosa og ved 68-70 grader er det gennemstegt.
- Mignon kan bruges i stedet for grisemørbrad.
- Mørbradbøffer kan bruges i stedet for helstegt mørbrad.
- Prøv også: Mørbrad med krydderurter og kartofler mediterranean
Energifordeling
Nu hedder det mørbrad afpudset af mørbrad fra gris. Før hed udskæringen svinemørbrad afpudset af svinemørbrad fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 510 g af retten):
Energi: 2150 kJ (512 kcal)
protein: 39 g
kulhydrat: 44 g
kostfibre: 8 g
fedt: 19 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 423 kJ (101 kcal)
protein: 8 g
kulhydrat: 9 g
kostfibre: 2 g
fedt: 4 g