Grisemørbrad med mozzarellapasta

Lækker sommerret med saftige mørbradbøffer, velsmagende pasta med mozzarella, tomat og basilikum hertil salat og grønne asparges.

Af Bente Nissen Lundsgaard | Forår, Sommer | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Svinemørbrad med mozzarellapasta

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

1 afpudset grisemørbrad, ca. 300 g
Salt og peber
10-25 g smør

Mozzarellapasta
100 g pasta, fx. båndpasta
½ dl bouillon
1 lille løg
50 g frisk mozzarella
150 g cherrytomater
½ spsk ekstra jomfru olivenolie
Evt. 1 fed hvidløg
Frisk basilikum

Salat
150 g grønne asparges
50-75 g grøn salat
½ gul peberfrugt
1 tsk citronsaft
½ tsk dijonsennep

Tilbehør

15 g friskrevet parmesan

Sådan gør du

Kog pastaen efter anvisning på emballagen og lad den dryppe af i en si.

Skær den træede ende af aspargesene. Skær dem i stykker på 3 cm og damp dem i letsaltet vand ca. 2 minutter. Skær salat og peberfrugt i strimler og bland det med asparges. Pisk citronsaft, dijonsennep, evt. lidt vand, salt og peber sammen og vend det i salaten.

Kog bouillon og løg i tern i en gryde ca. 5 minutter. Vend det i pastaen. Bland mozzarella i 1 x 1 cm tern, halve tomater, olie, evt. presset hvidløg, 1 dl basilikumblade, salt og peber i pastaen.

Skær kødet i 1½ cm tykke skiver. Dup dem tørre med køkkenrulle. Krydr bøfferne med salt og peber. Varm smørret på en pande til det er gyldent. Brun bøfferne ca. 1 minut på hver side ved god varme. Skru ned til middelvarme og steg bøfferne færdige ca. 1 minut på hver side. Tag kødet af panden. Vend kødet i pastaen eller servér det til.

 

Tips

  • Fetaost eller emmentaler i tern kan erstatte mozzarella. Server evt. også sorte oliven til.
  • De grønne asparges kan også serveres rå.

Energifordeling

Nu hedder det mørbrad fra gris. Tidligere hed udskæringen svinemørbrad fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 780 g af retten): 

Energi: 2508 kJ (1493 kcal)

protein: 50 g

kulhydrat: 43 g

kostfibre: 9 g

fedt: 23 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 321 kJ (76 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 6 g

kostfibre: 1 g

fedt: 3 g