Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
1 afpudset grisemørbrad, ca. 300 g
Salt og peber
10-25 g smør
Mozzarellapasta
100 g pasta, fx. båndpasta
½ dl bouillon
1 lille løg
50 g frisk mozzarella
150 g cherrytomater
½ spsk ekstra jomfru olivenolie
Evt. 1 fed hvidløg
Frisk basilikum
Salat
150 g grønne asparges
50-75 g grøn salat
½ gul peberfrugt
1 tsk citronsaft
½ tsk dijonsennep
Tilbehør
15 g friskrevet parmesan
Sådan gør du
Kog pastaen efter anvisning på emballagen og lad den
dryppe af i en si.
Skær den træede ende af aspargesene. Skær dem i
stykker på 3 cm og damp dem i letsaltet vand ca. 2 minutter. Skær salat og
peberfrugt i strimler og bland det med asparges. Pisk citronsaft, dijonsennep,
evt. lidt vand, salt og peber sammen og vend det i salaten.
Kog bouillon
og løg i tern i en gryde ca. 5 minutter. Vend det i pastaen. Bland mozzarella i 1
x 1 cm tern, halve tomater, olie, evt. presset hvidløg, 1 dl basilikumblade,
salt og peber i pastaen.
Skær kødet i 1½ cm tykke skiver. Dup dem
tørre med køkkenrulle. Krydr bøfferne med salt og peber. Varm smørret på en pande
til det er gyldent. Brun bøfferne ca. 1 minut på hver side ved god varme.
Skru ned til middelvarme og steg bøfferne færdige ca. 1 minut på hver side.
Tag kødet af panden. Vend kødet i pastaen eller servér det
til.
Tips
- Fetaost eller emmentaler i tern kan erstatte mozzarella. Server evt. også sorte oliven til.
- De grønne asparges kan også serveres rå.
Energifordeling
Nu hedder det mørbrad fra gris. Tidligere hed udskæringen svinemørbrad fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 780 g af retten):
Energi: 2508 kJ (1493 kcal)
protein: 50 g
kulhydrat: 43 g
kostfibre: 9 g
fedt: 23 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 321 kJ (76 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 6 g
kostfibre: 1 g
fedt: 3 g