Grisemørbrad med forårsgrøntsager og persillesky

Mørt, magert grisekød med sæsonens grøntsager og en frisk persillesky, der samler smagene.

Af Michael Christensen | Forår, Sommer | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

1 afpudset grisemørbrad, 500-600 g

Forårsgrøntsager
600-800 g grøntsager
vælg mellem nye gulerødder, sukkerærter, grønne asparges, forårsløg, bønner, artiskokbunde og majroer

Persillesky
1 persillerod
2 dl bouillon
20 g smør
1 bundt persille

Tilbehør

250 g fuldkornsbrød

Sådan gør du

Forårsgrøntsager

  1. Skær grøntsager til forårsgrøntsager i passende mundrette stykker.

Kødet

  1. Fjern sølvsenen fra grisemørbraden, hvis den ikke er fjernet. Skær mørbraden ud i 2 cm tykke skiver.

Persillesky

  1. Skær persilleroden i tern og kog dem møre i bouillonen.
  2. Tag persilleroden op i en blender.
  3. Kog mørbradstykkerne evt. ad flere omgange i bouillonen ved svag varme i ca. 3 minutter.
  4. Tag kødet op og dæk det med stanniol.
  5. Kog grøntsagerne i bouillonen.
  6. Kom først de grøntsager i, som har længst kogetid og til sidst, dem som kun skal koge et øjeblik fx sukkerærter. Væsken behøver ikke at dække. Grøntsagerne skal koges, så de stadig har bid. 
  7. Vend kødet og skyen, som er løbet fra kødet, ned i grøntsagerne et øjeblik, så kødet er varmt og svagt rosa eller lige netop gennemkogt.
  8. Hæld væsken i blenderen sammen med den kogte persillerod, smørret og persillen. 
  9. Blend saucen sammen og smag den til med salt og peber.

Tilbehør

  1. Skær brødet i skiver.

Tips

  • Kødet kan steges et par minutter på hver side på en pande, i stedet for at være kogt.
  • I stedet for persille i saucen kan bruges brøndkarse eller basilikum.

Energifordeling

Nu hedder det grisemørbrad. Tidligere hed udskæringen svinemørbrad.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 470 g af retten): 

Energi: 1879 kJ (447 kcal)

protein: 39 g

kulhydrat: 42 g

kostfibre: 9 g

fedt: 12 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 400 kJ (95 kcal)

protein: 8 g

kulhydrat: 9 g

kostfibre: 2 g

fedt: 3 g