Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
1 afpudset grisemørbrad, 500-600 g
Forårsgrøntsager
600-800 g grøntsager
vælg mellem nye gulerødder, sukkerærter, grønne asparges, forårsløg, bønner, artiskokbunde og majroer
Persillesky
1 persillerod
2 dl bouillon
20 g smør
1 bundt persille
Tilbehør
250 g fuldkornsbrød
Sådan gør du
Forårsgrøntsager
- Skær grøntsager til forårsgrøntsager i passende mundrette stykker.
Kødet
- Fjern sølvsenen fra grisemørbraden, hvis den ikke er fjernet. Skær mørbraden ud i 2 cm tykke skiver.
Persillesky
- Skær persilleroden i tern og kog dem møre i bouillonen.
- Tag persilleroden op i en blender.
- Kog mørbradstykkerne evt. ad flere omgange i bouillonen ved svag varme i ca. 3 minutter.
- Tag kødet op og dæk det med stanniol.
- Kog grøntsagerne i bouillonen.
- Kom først de grøntsager i, som har længst kogetid og til sidst, dem som kun skal koge et øjeblik fx sukkerærter. Væsken behøver ikke at dække. Grøntsagerne skal koges, så de stadig har bid.
- Vend kødet og skyen, som er løbet fra kødet, ned i grøntsagerne et øjeblik, så kødet er varmt og svagt rosa eller lige netop gennemkogt.
- Hæld væsken i blenderen sammen med den kogte persillerod, smørret og persillen.
- Blend saucen sammen og smag den til med salt og peber.
Tilbehør
- Skær brødet i skiver.
Tips
- Kødet kan steges et par minutter på hver side på en pande, i stedet for at være kogt.
- I stedet for persille i saucen kan bruges brøndkarse eller basilikum.
Energifordeling
Nu hedder det grisemørbrad. Tidligere hed udskæringen svinemørbrad.
Næringsindhold pr. person (ca. 470 g af retten):
Energi: 1879 kJ (447 kcal)
protein: 39 g
kulhydrat: 42 g
kostfibre: 9 g
fedt: 12 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 400 kJ (95 kcal)
protein: 8 g
kulhydrat: 9 g
kostfibre: 2 g
fedt: 3 g