Grisemørbrad med couscous og tørrede frugter

Mørbrad med spændende og velsmagende couscous salat med tørrede frugter.

Af Bente Nissen Lundsgaard | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Svinemørbrad med couscous og tørrede frugter

Tilberedningstid

Ca. 20 minutter

Det skal du bruge

2 personer

1 afpudset grisemørbrad, ca. 300 g
10-25 g smør
Salt og peber
2 tsk dijonsennep

Couscous med tørrede frugter
2-4 tørrede abrikoser
4 svesker uden sten
2 dl bouillon
1½ dl couscous
1 tsk olivenolie
1-2 spsk citronsaft
1 bundt purløg

Rucolasalat
50 g rucola eller babyspinat
1 spsk citronsaft
1 tsk olivenolie

Sådan gør du

Skær abrikoser og svesker i tern. Kog bouillonen op i en lille gryde med abrikoser og svesker. Kom couscous i. Tag gryden fra varmen. Lad couscoussen trække ca. 5 minutter. Løft op i den med en gaffel et par gange. Rør olivenolien i. Smag til med citronsaft, klippet purløg, salt og peber.

Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet. Skær kødet i 2 cm tykke skiver. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm smørret på panden ved god varme til det er gyldent. Brun kødet ca. 1 minut på hver side. Smør halvdelen af senneppen oven på bøfferne. Skru ned til middel varme. Vend og steg kødet ca. 1 minut. Smør resten af senneppen oven på bøfferne. Vend og steg ca. 1 minut. Tag kødet af panden.

Pisk citronsaft med olie og krydr med salt og peber.
Vend det i rucolaen.

Tips

  • Appelsinfileter kan vendes i salaten. Appelsin skæres som grape.
  • I stedet for grisemørbrad kan bruges medaljoner af filet, schnitzler af inderlår eller minutkoteletter.
  • Retten kan pyntes med panderistede mandelflager.

Energifordeling

Nu hedder det mørbrad fra gris. Før hed udskæringen svinemørbrad fra svin.

Nu hedder det medaljon fra gris. Før hed udskæringen medaljon fra svin.

Nu hedder det schnitzel fra gris. Før hed udskæringen skinkeschnitzel fra svin.

Nu hedder det minutkotelet fra gris. Før hed udskæringen svinekotelet fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 415 g af retten): 

Energi: 3511 kJ (836 kcal)

protein: 45 g

kulhydrat: 75 g

kostfibre: 8 g

fedt: 38 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 843 kJ (201 kcal)

protein: 11 g

kulhydrat: 18 g

kostfibre: 2 g

fedt: 9 g