Tilberedningstid
Ca. 20 minutter
Det skal du bruge
2 personer
1 afpudset grisemørbrad, ca. 300 g
10-25 g smør
Salt og peber
2 tsk dijonsennep
Couscous med tørrede frugter
2-4 tørrede abrikoser
4 svesker uden sten
2 dl bouillon
1½ dl couscous
1 tsk olivenolie
1-2 spsk citronsaft
1 bundt purløg
Rucolasalat
50 g rucola eller babyspinat
1 spsk citronsaft
1 tsk olivenolie
Sådan gør du
Skær abrikoser og svesker i tern. Kog bouillonen op i en
lille gryde med abrikoser og svesker. Kom couscous i. Tag gryden fra varmen. Lad
couscoussen trække ca. 5 minutter. Løft op i den med en gaffel et par gange. Rør
olivenolien i. Smag til med citronsaft, klippet purløg, salt og
peber.
Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis
den ikke er fjernet. Skær kødet i 2 cm tykke skiver. Dup kødet tørt med
køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm smørret på panden ved god varme til
det er gyldent. Brun kødet ca. 1 minut på hver side. Smør halvdelen af senneppen
oven på bøfferne. Skru ned til middel varme. Vend og steg kødet ca. 1 minut.
Smør resten af senneppen oven på bøfferne. Vend og steg ca. 1 minut. Tag kødet
af panden.
Pisk
citronsaft med olie og krydr med salt og peber.
Vend det i rucolaen.
Tips
- Appelsinfileter kan vendes i salaten. Appelsin skæres som grape.
- I stedet for grisemørbrad kan bruges medaljoner af filet, schnitzler af inderlår eller minutkoteletter.
- Retten kan pyntes med panderistede mandelflager.
Energifordeling
Nu hedder det mørbrad fra gris. Før hed udskæringen svinemørbrad fra svin.
Nu hedder det medaljon fra gris. Før hed udskæringen medaljon fra svin.
Nu hedder det schnitzel fra gris. Før hed udskæringen skinkeschnitzel fra svin.
Nu hedder det minutkotelet fra gris. Før hed udskæringen svinekotelet fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 415 g af retten):
Energi: 3511 kJ (836 kcal)
protein: 45 g
kulhydrat: 75 g
kostfibre: 8 g
fedt: 38 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 843 kJ (201 kcal)
protein: 11 g
kulhydrat: 18 g
kostfibre: 2 g
fedt: 9 g