Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
Frokostret til 4 personer
1 afpudset grisemørbrad, ca. 500 g
3 grene frisk rosmarin
½ spsk olie, fx rapsolie
Salt
Peber
Bagte rødbeder
250 g rødbeder - gerne små
1 spsk olivenolie
Salt
Peber
2 ansjoser
1 spsk kapers
75 g grønne oliven
1 bundt brøndkarse
Tilbehør
300 g fuldkornsbrød
Sådan gør du
Bagte rødbeder
- Skræl rødbederne og skær dem i tern på ca. 1 x 1 cm (hvis man ikke kan få de små hele rødbeder).
- Vend dem i olivenolie, salt, peber og finthakkede ansjoser (pas på med salt, da ansjoser i sig selv er salte). Kom det i et ovnfast fad, læg stanniol over og stil det i ovnen ved 160 grader i ca. 30 minutter.
- Tag rødbederne ud, mens de er lune vendes de med kapers og oliven.
- Lad det hele afkøle lidt.
- Ved servering vendes rødbederne med masser af frisk brøndkarse.
Kødet
- Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet.
- Dup kødet tørt med køkkenrulle.
- Krydr med salt og peber.
- Varm olien på en pande ved god varme, læg rosmarin på panden og brun kødet på alle sider 1-2 minutter i alt.
- Læg mørbraden og rosmarin i et ovnfast fad og stil det i ovnen ved 160 grader i ca. 35 minutter til centrumtemperaturen er 65-70 grader.
- Skær kødet i tynde skiver på skrå.
- Retten kan serveres lun eller kold.
Tips
- Ved en centrumtemperatur på 65 grader vil kødet være svagt rosa og ved 70 grader gennemstegt. Hvis kødet ønskes rosa steges det til 62 grader.
- Retten kan serveres som en middagsret med kartofler.
Energifordeling
Nu hedder det grisemørbrad. Tidligere hed udskæringen svinemørbrad.
Næringsindhold pr. person (ca. 300 g af retten):
Energi: 1905 kJ (454 kcal)
protein: 35 g
kulhydrat: 44 g
kostfibre: 6 g
fedt: 14 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 635 kJ (151 kcal)
protein: 12 g
kulhydrat: 15 g
kostfibre: 2 g
fedt: 5 g