Grisemørbrad med bagte rødbeder

Velsmagende frokostret af saftig grisemørbrad med ovnbagte, krydrede rødbeder, der vendes med brøndkarse ved servering. Velegnet til gæster.

Af Pernille Bækgaard | Efterår, Vinter | Frokost | Gæster, Jul, Weekend, Fest


Svinemørbrad med bagte rødbeder

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

Frokostret til 4 personer

1 afpudset grisemørbrad, ca. 500 g
3 grene frisk rosmarin
½ spsk olie, fx rapsolie
Salt
Peber

Bagte rødbeder
250 g rødbeder - gerne små
1 spsk olivenolie
Salt
Peber
2 ansjoser
1 spsk kapers
75 g grønne oliven
1 bundt brøndkarse

 

Tilbehør

300 g fuldkornsbrød

Sådan gør du

Bagte rødbeder

  1. Skræl rødbederne og skær dem i tern på ca. 1 x 1 cm (hvis man ikke kan få de små hele rødbeder).
  2. Vend dem i olivenolie, salt, peber og finthakkede ansjoser (pas på med salt, da ansjoser i sig selv er salte). Kom det i et ovnfast fad, læg stanniol over og stil det i ovnen ved 160 grader i ca. 30 minutter.
  3. Tag rødbederne ud, mens de er lune vendes de med kapers og oliven.
  4. Lad det hele afkøle lidt.
  5. Ved servering vendes rødbederne med masser af frisk brøndkarse.

Kødet

  1. Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet.
  2. Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  3. Krydr med salt og peber.
  4. Varm olien på en pande ved god varme, læg rosmarin på panden og brun kødet på alle sider 1-2 minutter i alt.
  5. Læg mørbraden og rosmarin i et ovnfast fad og stil det i ovnen ved 160 grader i ca. 35 minutter til centrumtemperaturen er 65-70 grader.
  6. Skær kødet i tynde skiver på skrå.
  7. Retten kan serveres lun eller kold.

Tips

  • Ved en centrumtemperatur på 65 grader vil kødet være svagt rosa og ved 70 grader gennemstegt. Hvis kødet ønskes rosa steges det til 62 grader.
  • Retten kan serveres som en middagsret med kartofler.

Energifordeling

Nu hedder det grisemørbrad. Tidligere hed udskæringen svinemørbrad.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 300 g af retten): 

Energi: 1905 kJ (454 kcal)

protein: 35 g

kulhydrat: 44 g

kostfibre: 6 g

fedt: 14 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 635 kJ (151 kcal)

protein: 12 g

kulhydrat: 15 g

kostfibre: 2 g

fedt: 5 g