Grisemørbrad i rosévin

Velsmagende gryderet med fuldkornsris og lækre grøntsager som tilbehør.

Af Inge Lotz | Efterår, Vinter | Hovedretter | Gæster, Weekend, Fest


Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

3 personer

1 stor afpudset grisemørbrad, ca. 600 g 
Salt og peber
2 skalotteløg
10 g smør 
2 dl rosévin
½ spsk koncentreret tomatpuré
1 dl piskefløde
Saucejævner

 

Tilbehør

3 dl ris 
Letkogte grøntsager, fx 1 porre og 2 gulerødder i lange, tynde strimler

Sådan gør du

Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet. Dup mørbraden tør med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Hak skalotteløgene fint.

Lad fedtstoffet blive gyldent i en gryde ved god varme. Brun hurtigt mørbraden på alle sider i 1-2 minutter i alt. 
Tilsæt skalotteløg og rør rundt. Kom rosévin og tomatpuré i gryden. Skru ned til svag varme og lad mørbraden stege under låg i 7-8 minutter på hver side, i alt ca. 15 minutter. Bruges et stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 62-70 grader.

Tag kødet op af gryden. Kog stegeskyen ned til 3 dl. Tilsæt piskefløde og kog igennem. Jævn med saucejævner. Smag til med salt og peber. Si saucen.

Tips

  • Ved en centrumtemperatur på 62 grader er kødet rosa
  • Ved en centrumtemperatur på 65 grader er kødet svagt rosa
  • Ved en centrumtemperatur på 68-70 grader er kødet gennemstegt

Energifordeling

Nu hedder det mørbrad fra gris. Før hed udskæringen svinemørbrad fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 900 g af retten): 

Energi: 3342 kJ (796 kcal)

protein: 53 g

kulhydrat: 82 g

kostfibre: 7 g

fedt: 25 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 371 kJ (88 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 9 g

kostfibre: 1 g

fedt: 3 g