Grisemørbrad i parmaskinke med spinat og hvidløg

Lækker ovnstegt grisemørbrad i parmaskinke med spinat og hvidløg samt små saltbagte kartofler. Retten er velegnet til gæster.

Af Pernille Bækgaard | Hele året | Hovedretter | Gæster, Hverdag, Weekend, Fest, 6 om dagen


Svinemørbrad i parmaskinke med spinat og hvidløg

Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

2 personer

1 afpudset grisemørbrad, ca. 300 g
salt og peber
½ spsk olie
4 skiver lufttørret skinke, fx parmaskinke

Spinat og hvidløg
1 løg
1 fed hvidløg
1 tsk olie
1 dl fløde 9%
½-1 spsk sennep
300 g frisk spinat

Saltbagte kartofler
500 g små kartofler
1 spsk groft salt 

Sådan gør du

Fjern evt. sølvsenen på mørbraden Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olien på en pande ved god varme. Brun hurtigt mørbraden på alle sider og pak den derefter ind i parmaskinke. Læg mørbraden i et ovnfast fad og sæt den i midten af en kold ovn. Tænd ovnen på 160 grader og steg kødet i ca. 35 minutter til centrumtemperaturen er 62-70 grader.

Skrub kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 10 minutter. Hæld vandet fra og damp dem tørre. Drys med salt og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen sammen med svinemørbraden ved 160 grader, til de er møre. Skru op på 225 grader, når kødet tages ud, og lad kartoflerne blive sprøde.

Rist finthakket løg og hvidløg i olie på en pande. Tilsæt fløde og sennep. Krydr med salt og peber. Lad det koge godt igennem. Tilsæt spinaten. Tag panden af varmen, når spinaten begynder at falde sammen.

Tips

  • Ved en centrumtemperatur på 62 grader er kødet rosa, ved 65 grader er det svagt rosa, og ved 68-70 grader er det gennemstegt. 
  • Mignon af skinke fra gris kan bruges i stedet for grisemørbrad. 
  • Fløde 18% eller piskefløde kan bruges i stedet for fløde 9%.

Energifordeling

Nu hedder det mørbrad, afpudset af mørbrad fra gris. Før hed udskæringen, svinemørbrad, afpudset af svinemørbrad.

Nu hedder det mignon af skinke fra gris. Før hed udskæringen skinkemignon af skinke fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 700 g af retten). Retten med fløde 9%:

Energi: 2525 kJ (601 kcal)

protein: 53 g

kulhydrat: 50 g

kostfibre: 8 g

fedt: 19 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 361 kJ (86 kcal)

protein: 8 g

kulhydrat: 7 g

kostfibre: 1 g

fedt: 3 g

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 700 g af retten). Retten med fløde 18%:

Energi: 2687 kJ (640 kcal)

protein: 53 g

kulhydrat: 50 g

kostfibre: 8 g

fedt: 24 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 384 kJ (91 kcal)

protein: 8 g

kulhydrat: 7 g

kostfibre: 1 g

fedt: 3 g

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 700 g af retten). Retten med piskefløde 38%:

Energi: 3037 kJ (723 kcal)

protein: 53 g

kulhydrat: 49 g

kostfibre: 8 g

fedt: 34 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 434 kJ (103 kcal)

protein: 8 g

kulhydrat: 7 g

kostfibre: 1 g

fedt: 5 g

 


Ca. 200 g frugt og grønt pr. person

6 om dagen logo