Grisemørbrad fyldt med persille, flødesauce og mormor-salat

Klassisk grisemørbrad med persillefyld, brun sauce og mormor-salat. Serveres med kartofler og æblegelé.

Af Anne Skovgaard-Petersen | Sommer | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Svinemørbrad fyldt med persille, flødesauce og mormor-salat

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

3-4 personer

1 afpudset grisemørbrad, ca. 500 g
½ bundt persille
Salt og peber
Kødsnor
20 g smør eller margarine
Evt. 1 dl bouillon
½ dl piskefløde
Saucejævner

Mormorsalat
½ dl piskefløde
1-2 spsk citronsaft
1-2 spsk sukker
1 hovedsalat

 

Tilbehør

¾-1 kg kartofler
3-4 tsk æblegelé

Sådan gør du

Fjern sølvsenen, hvis den ikke er fjernet. Dup mørbraden tør med køkkenrulle. Flæk mørbraden godt halvt igennem på langs og bank den flad mellem to frostplastposer med en kødhammer. Skyl persillen og dup den tør. Krydr mørbraden indvendigt og udvendigt med salt og peber og fyld den med persille. Rul mørbraden sammen om persillen og snør med kødsnor.
Lad fedtstoffet blive gyldent i en gryde. Brun mørbraden på alle sider ca. 2 minutter i alt. Hæld 1 dl vand eller bouillon ved og kog under låg ved svag varme 7-8 minutter. Vend og steg i endnu 7-8 minutter i alt ca. 15 minutter. Tag mørbraden op og pak den i stanniol. Hæld fløde i gryden og lad det koge lidt ind uden låg. Jævn med saucejævner og smag til med salt og peber.
Skær kødet i skiver ved servering

Kog kartoflerne.

Kom citronsaften i fløden og lad det stå lidt til fløden bliver tyk. Tilsæt sukkeret. Skyl og tør salaten. Vend salaten i fløden.

Server æblegelé til retten.

Tips

  • I stedet for at skære mørbraden igennem på langs kan man skære et hul ind i mørbraden med en skarp kniv og skubbe persillen ind med skaftet af en grydeske.
  • I stedet for persille kan mørbraden fyldes med æbler, svesker, abrikoser, champignon eller løg.
  • Fløde 9% eller 18% kan bruges i saucen i stedet for piskefløde.
  • Prøv også gammeldags mørbradgryde.
  • Prøv også Mørbrad med krydderurter og kartofler mediterranean

Energifordeling

Nu hedder det mørbrad afpudset af mørbrad fra gris. Før hed udskæringen svinemørbrad afpudset af svinemørbrad fra svin. 

 


Næringsindhold pr. person (ca. 400 g af retten). Retten med fløde 9%: 

Energi: 1789 kJ (426 kcal)

protein: 33 g

kulhydrat: 49 g

kostfibre: 4 g

fedt: 10 g

 

Næringsindhold pr. 100 g. Retten med fløde 9 %: 

Energi: 406 kJ (97 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 11 g

kostfibre: 1 g

fedt: 2 g

 


Næringsindhold pr. person (ca. 400 g af retten). Retten med fløde 18%: 

Energi: 1829 kJ (436 kcal)

protein: 32 g

kulhydrat: 49 g

kostfibre: 4 g

fedt: 11 g

 

Næringsindhold pr. 100 g. Retten med fløde 18%: 

Energi: 415 kJ (99 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 11 g

kostfibre: 1 g

fedt: 3 g

 


Næringsindhold pr. person (ca. 400 g af retten). Retten med piskefløde: 

Energi: 1917 kJ (456 kcal)

protein: 32 g

kulhydrat: 48 g

kostfibre: 4 g

fedt: 14 g

 

Næringsindhold pr. 100 g. Retten med piskefløde: 

Energi: 435 kJ (104 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 11 g

kostfibre: 1 g

fedt: 3 g