Grisemignon Tonnato

Mager, saftig grisemignon med Tonnato-dressing. Serveres med brød og evt. en salat som tilbehør.

Af Helle Brønnum Carlsen | Hele året | Forretter, Frokost, Hovedretter, Buffet | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Skinkemignon Tonnato

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

6 personer

2 grisemignoner, a ca. 350 g 
1 spsk olivenolie eller smør
Salt
Peber

Tonnato
1 ds tun i vand
Ca. 1 dl ymer 
3 spsk kapers
Evt. nogle dråber tabasco

Pynt
Citronskiver og persille

Tilbehør

  • Ca. 400 g brød og evt. en salat med fx rødbeder.

 

Sådan gør du

Kødet

  1. Dup mignonerne med køkkenrulle.
  2. Krydr med salt og peber.
  3. Varm olien i en gryde ved god varme og brun mignonerne på alle sider, 1-2 minutter i alt. Hæld 1 dl vande ved. Skru ned til svag varme og lad mignonerne stege under låg i 10 minutter på hver side, i alt 20-25 minutter til centrumtemperaturen er 65-70 grader.
  4. Stil det i køleskabet, til det skal anrettes.

Tonnato

  1. Rør tonnato sammen af tun, ymer og kapers og smag til med salt, peber og evt. tabasco.

Kødet, fortsat

  1. Skær kødet i tynde skiver, som anrettes på et fad.
  2. Hæld dressingen over, så alle skiver er dækket og pynt med citronskiver og persille.
  3. Stil retten i køleskabet, til den skal serveres.

Energifordeling

-