Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
2-3 personer
1 grisemignon, ca. 350 g
10 g smør eller margarine
Salt
Peber
1 spsk dijonsennep
¼ l bouillon, gerne kalvebouillon
1 kvist frisk timian eller 1 tsk tørret
½ dl piskefløde
Tilbehør
- 450 g dampede grøntsager, fx forårsløg, bønner, gulerødder og/eller majroer
- 600 g kogte kartofler
Sådan gør du
Kødet
- Dup grisemignonen tør med køkkenrulle.
- Krydr med salt og peber.
- Lad fedtstoffet blive gyldent ved god varme og brun kødet 1-2 minutter på alle sider.
- Skru ned til svag varme, tilsæt dijonsennep, bouillon og timian og lad mignonen koge under låg i 10 minutter, vend den og kog yderligere 10 minutter.
- Bruges stegetermomter, skal centrumtemperaturen være 65-70 grader.
- Tag grisemignonen op.
- Fjern timiankvisten, tilsæt piskefløde og kog skyen godt igennem.
- Smag til med salt, peber og evt. ekstra dijonsennep.
- Skær mignonen i tynde skiver.
Tilbehør
- Kog kartoflerne og grøntsagerne.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen mignon af skinke fra gris. Før hed det skinkemignon fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 575 g af retten):
Energi: 1861 kJ (443 kcal)
protein: 29 g
kulhydrat: 42 g
kostfibre: 7 g
fedt: 16 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 323 kJ (77 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 7 g
kostfibre: 1 g
fedt: 3 g