Skinkemignon Saison

Lækker, saftig grisemignon serveret med kogte kartofler, dampede grøntsager og krydret skysauce.

Af voresmad.dk | Forår, Sommer | Hovedretter | Gæster, Weekend, Fest


Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

2-3 personer

1 grisemignon, ca. 350 g 
10 g smør eller margarine
Salt
Peber 
1 spsk dijonsennep
¼ l bouillon, gerne kalvebouillon
1 kvist frisk timian eller 1 tsk tørret
½ dl piskefløde

Tilbehør

  • 450 g dampede grøntsager, fx forårsløg, bønner, gulerødder og/eller majroer
  • 600 g kogte kartofler

 

Sådan gør du

Kødet

  1. Dup grisemignonen tør med køkkenrulle.
  2. Krydr med salt og peber.
  3. Lad fedtstoffet blive gyldent ved god varme og brun kødet 1-2 minutter på alle sider.
  4. Skru ned til svag varme, tilsæt dijonsennep, bouillon og timian og lad mignonen koge under låg i 10 minutter, vend den og kog yderligere 10 minutter.
  5. Bruges stegetermomter, skal centrumtemperaturen være 65-70 grader. 
  6. Tag grisemignonen op.
  7. Fjern timiankvisten, tilsæt piskefløde og kog skyen godt igennem.
  8. Smag til med salt, peber og evt. ekstra dijonsennep.
  9. Skær mignonen i tynde skiver.

Tilbehør

  1. Kog kartoflerne og grøntsagerne.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen mignon af skinke fra gris. Før hed det skinkemignon fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 575 g af retten): 

Energi: 1861 kJ (443 kcal)

protein: 29 g

kulhydrat: 42 g

kostfibre: 7 g

fedt: 16 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 323 kJ (77 kcal)

protein: 5 g

kulhydrat: 7 g

kostfibre: 1 g

fedt: 3 g