Grisemignon på porrecreme

Lækker ret med magert kød, porrecreme og bagekartofler med fyld af selleripuré.

Af Susanne Kjaer | Efterår, Vinter | Hovedretter | Weekend, Fest, Gæster


Tilberedningstid

Ca. 2 timer

Det skal du bruge

4 personer

2 grisemignoner a ca. 350 g 
15 g smør
Salt
Peber 

Fyldte bagekartofler
4 bagekartofler, a 250 g
Selleri, ca. 250 g 
1 citron
1 spsk hvedemel
2 æg
1 knsp muskatnød

Selleribund
Selleri, 450 g 
2 skalotteløg

Porrecreme
4 porrer
10 g smør
1½ tsk gurkemeje
1½-2 dl bouillon
½ dl piskefløde

Sådan gør du

Fyldte bagekartofler

  1. Del kartoflerne igennem på langs, læg dem sammen så faconen gendannes og stil dem i ovnen ved 200 grader i 1-1¼ time, til de er gennembagte.
  2. Skær sellerien i 1 cm store tern, og tag 250 g fra til fyldte bagekartofler. Stil resten til side.
  3. Kom de 250 g selleritern, mel og saften af en ½ citron sammen med resten af den halve citron i en gryde med vand, som netop dækker.
  4. Kog selleritern i 10-15 minutter, til de er så møre, at de kan moses med en gaffel.
  5. Si vandet fra og fjern den halve citron.
  6. Skrab indmaden ud af de færdigbagte kartofler, tilsæt selleri, æg, revet muskatnød, salt og peber.
  7. Brug håndmixeren til at få en ensartet puré.
  8. Fordel puréen i kartoffelskallerne og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte.

Porrecreme

  1. Skær porrerne i tynde ringe, gem lidt til pynt, og svits dem let i lidt smør, uden at de bliver bløde.
  2. Tilsæt gurkemeje, salt og peber og hæld bouillon og fløde ved.
  3. Kog igennem og smag til.

Kødet

  1. Skær grisemignonerne ud i ca. 3 cm tykke skiver.
  2. Dup dem tørre med køkkenrulle.
  3. Krydr med salt og peber.
  4. Lad smørret blive gyldent på panden ved god varme.
  5. Brun kødet ca. 1 minut på hver side.
  6. Læg dem i et ovnfast fad og stil dem i ovnen ved siden af kartoflerne i 10-12 minutter, til de er lige netop gennemstegte.

Selleribund

  1. Til selleribunden svitses de resterende selleritern og finthakkede løg let gyldne i resten af smørret fra kødet.
  2. Krydr med salt og peber.

Tips

  • Medaljoner af grisefilet kan bruges i stedet for grisemignon.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen mignon af skinke fra gris. Før hed det skinkemignon fra svin.

Nu hedder det medaljoner af grisefilet. Tidligere hed udskæringen medaljoner af svinefilet.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 930 g af retten): 

Energi: 2959 kJ (705 kcal)

protein: 51 g

kulhydrat: 66 g

kostfibre: 16 g

fedt: 23 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 319 kJ (76 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 7 g

kostfibre: 2 g

fedt: 3 g