Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
1 mignon af skinke fra gris, ca. 300 g
Salt
Peber
1 citron
2 kviste frisk timian eller 1 tsk tørret
Grøn bulgur
1 bundt grønne asparges, ca. 250 g
1 løg
1-2 fed hvidløg
1 spsk olie
1 dl bulgur
1½ dl lys bouillon eller vand
200 g ærter, friske eller frosne
Sådan gør du
Kødet
- Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt, peber og fintrevet citronskal. Se tips.
- Bring 2 dl vand i kog i en lille gryde og læg kødet i gryden.
- Tilsæt 3 spsk citronsaft og timian.
- Kog ved svag varme under låg i ca. 20minutter. Vend kødet én gang undervejs, hvis væsken ikke dækker.
- Tag kødet op af væsken og skær det i tynde skiver ved servering.
Grøn bulgur
- Knæk den træede ende af aspargesene.
- Skær dem i 2-3 cm stykker.
- Skær dem igennem på langs, hvis de er tykke og tag hovederne fra.
- Svits finthakket løg og hvidløg i en gryde med olie.
- Tilsæt bulgur og aspargesstykker - dog uden hoveder.
- Tilsæt bouillon og lad bulguren koge ved svag varme under låg ca. 10 minutter.
- Tilsæt aspargeshoveder og ærter.
- Sluk for varmen, lad det stå et par minutter og smag til med salt og peber.
Tips
- Lad kødet trække med salt, peber og citronskal i køleskab 1 time eller mere. Det får kødet til at smage af mere, og gør det mere mørt og saftigt.
- Broccoli, grøn squash, rosenkål eller spinat kan bruges i stedet for asparges og ærter.
- Kam uden svær og mørbrad fra gris kan bruges i stedet for grisemignon.
- Couscous kan bruges i stedet for bulgur, det skal dog ikke koge, men blot stå ca. 5 minutter.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen mignon af skinke fra gris. Før hed det skinkemignon fra svin.
Nu hedder udskæringen kam fra gris. Før hed det svinekam fra svin.
Nu hedder udskæringen mørbrad fra gris. Før hed det svinemørbrad fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 620 g af retten):
Energi: 2252 kJ (538 kcal)
Protein: 44 g
Kulhydrat: 45 g
Kostfibre: 14 g
Fedt: 17 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 365 kJ (87 kcal)
Protein: 7 g
Kulhydrat: 7 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 2 g
Ca. 200 g frugt og grønt pr. person