Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
3 personer
1 grisemignon, ca. 350 g
1 fed hvidløg
salt og peber
1 spsk olie
Estragon- og appelsinsmør
25 g smør
frisk estragon
1 appelsin, helst usprøjtet
Spid
300 g små nye kartofler
1-2 fennikel
30-45 g chorizo pølse
træspid
Tilbehør
150 g brød
Sådan gør du
Kødet
Skær grisemignonen godt halvt igennem på den lange led - bred den ud, så der dannes en firkant. Tryk kødet lidt med hånden. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr kødet med en blanding af revet hvidløg, salt, peber og olie. Læg kødet i køleskab til det skal grilles.
Smør
Lad smørret blive blødt og rør det med 2 tsk hakket estragon og 1 tsk fintrevet appelsinskal. Stil det på køl igen.
Spid
Kog kartoflerne knap møre i letsaltet vand. Gem den grønne top af fenniklen og brug det til pynt. Skær fenniklen i tynde både og damp dem nogle få minutter. Skær pølsen i skiver. Sæt kartofler, fennikel og pølse på spid og grill dem sammen med mignonen til de får farve.
Grill den flækkede mignon 6-7 minutter på hver side, ca. 13 minutter i alt. Skær kødet i tynde, let skrå skiver. Fordel smør og appelsinskal, skåret med juliennejern over kødet ved servering.
Tips
- Kødet kan ligge klar i køleskab i op til et døgn.
- Mål evt. centrumtemperaturen i mignonen med et stegetermometer. Mignonen skal være 65 grader, hvis den ønskes rosa og 70 grader, hvis den ønskes gennemstegt.
- Smørret kan laves nogle timer eller et døgn i forvejen. Overskydende smør kan gemmes i fryseren i et par uger, hvis det er pakket ind i stanniol.
- Spiddene kan gøres klar nogle timer i forvejen og opbevares på køl.
Energifordeling
Nu hedder det mignon fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkemignon fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 420 g af retten):
Energi: 2296 kJ (547 kcal)
protein: 33 g
kulhydrat: 48 g
kostfibre: 6 g
fedt: 23 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 548 kJ (131 kcal)
protein: 8 g
kulhydrat: 12 g
kostfibre: 1 g
fedt: 6 g