Grisemignon med blommesalsa og bønner

Spændende og velsmagende ret med magert kød, spicy blommesalsa og grønne bønner. Serveres med ris til.

Af Vibeke Lehn | Efterår, Hele året, Sommer | Hovedretter | Gæster, Weekend, Fest


Skinkemignon med blommesalsa og bønner

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

2 personer

1 grisemignon, ca. 350 g 
2 tsk olie
1-2 tsk frisk eller ½-¾ tsk tørret rosmarin
Salt
Peber

Blommesalsa
5 blommer, 350 g
½ rødløg
½-1 lille rød chili
Frisk koriander
Ca. 1 tsk sukker 

Bønner
250 g grønne bønner
2 tsk pinjekerner

Tilbehør

1½ dl fuldkornsris

Sådan gør du

Tilbehør

  1. Kog risene.
  2. Blommesalsa
  3. Rist pinjekernerne på en varm pande.
  4. Hak blommerne groft og rødløget fint.
  5. Halvér chilien, fjern kerner og mellemvægge og skær den i små tern.
  6. Bland blommer, løg og chili og smag til med korianderblade, salt og evt. sukker alt efter blommernes sødme.
  7. Lad salsaen trække ca. ½ time før servering.

Kødet

  1. Skær grisemignonen næsten halvt igennem på den lange led.
  2. Bred den ud så den danner en firkant. Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  3. Krydr med fintskåret rosmarin, salt og peber.
  4. Varm olien på en pande ved god varme og brun kødet ca. 1 minut på hver side.
  5. Skru ned til middel varme og steg mignonen ca. 12 minutter i alt. Vend kødet af og til.

Tilbehør, fortsat

  1. Nip bønnerne og kog dem møre i letsaltet vand 4-5 minutter.
  2. Vend dem med pinjekernerne.

Tips

  • Grisemørbrad, medaljoner af grisefilet, schnitzler af inderlår fra gris eller minutkoteletter kan bruges i stedet for grisemignon.
  • Blommesalsa smager godt til alle former for stegt eller grillet grisekød.
  • Åbn evt. de kogte bønner - det ser dekorativt ud.
  • Små kartofler kan bruges i stedet for ris som tilbehør.

Energifordeling

Nu hedder det mignon fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkemignon fra svin.

Nu hedder det grisemørbrad. Tidligere hed udskæringen svinemørbrad.

Nu hedder det medaljon fra grisefilet. Tidligere hed udskæringen medaljon fra svinefilet.

Nu hedder det schnitzel af inderlår fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkeschnizel fra svin.

Nu hedder det minutkotelet fra gris. Tidligere hed udskæringen svinekotelet fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 860 g af retten): 

Energi: 2676 kJ (637 kcal)

protein: 44 g

kulhydrat: 75 g

kostfibre: 9 g

fedt: 16 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 310 kJ (74 kcal)

protein: 5 g

kulhydrat: 9 g

kostfibre: 1 g

fedt: 2 g