Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
3 personer
1 grisemignon, ca. 400 g
20 g smør
Salt
Peber
1 dl bouillon
10 tørrede abrikoser
1 appelsin
Tilbehør
3 bagekartofler, ca. 750 g
150 g fine ærter, frosne
Rucola til pynt
Sådan gør du
Kødet
- Dup kødet tørt med køkkenrulle.
- Krydr med salt og peber.
- Smelt smørret i en gryde ved god varme til det er gyldent.
- Brun hurtigt kødet på alle sider, 1-2 minutter i alt.
- Tilsæt bouillon og abrikoser skåret i tern.
- Skru ned til svag varme og kog kødet ca. 10 minutter under låg.
- Vend kødet og kog det endnu 10 minutter - i alt 20-25 minutter.
Tilbehør
- Skræl kartoflerne. Skær dem i ½ cm tynde skiver og kog dem i vand 10-15 minutter til de er møre.
- Kom ærterne i og kog dem med yderligere 1-2 minutter. Hæld kartofler og ærter i en si.
- Tag kødet op.
- Rør ½ dl friskpresset appelsinsaft i skyen. Kom de afdryppede kartofler og ærter i.
- Varm kort igennem.
- Smag til med salt og peber.
- Skær kødet i tynde skiver.
Tips
- En hel grisemørbrad kan anvendes i stedet for grisemignon.
- Abrikoser kan udskiftes med 4-5 spsk tørrede tranebær.
Energifordeling
Nu hedder det grisemignon fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkemignon fra svin.
Nu hedder det grisemørbrad. Tidligere hed udskæringen svinemørbrad fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 560 g af retten):
Energi: 2253 kJ (536 kcal)
protein: 36 g
kulhydrat: 65 g
kostfibre: 9 g
fedt: 13 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 402 kJ (96 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 12 g
kostfibre: 2 g
fedt: 2 g