Grisemignon i purløgssauce

Velsmagende, hurtig og sund hverdagsret med magert kød, krydret sauce og masser af lækre grøntsager.

Af Anne Skovgaard-Petersen | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

1 mignon af inderlår fra gris, ca. 350 g 
Salt
Peber
10 g smør 

Purløgssauce
1 dl bouillon
1 stort bundt purløg
½ dl fløde, 9%
1 tsk saucejævner
½ tsk tørret basilikum
Høvlet peberrod 

Tilbehør

500 g kartofler
2 gulerødder 
100 g grønne bønner

 

Sådan gør du

Kødet

  1. Skær mignonen i 3 cm tykke skiver. 
  2. Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  3. Krydr med salt og peber.
  4. Brun kødet 1 minut på hver side, læg det på en tallerken.

Purløgssauce

  1. Klip purløget fint. Kom bouillon, fløde og saucejævner på panden.
  2. Læg kødet i saucen og lad det småkoge 4-5 minutter på hver side.
  3. Tilsæt purløg og basilikum og krydr med lidt salt og peber. 
  4. Pynt med lidt høvlet peberrod.

Tilbehør

  1. Kog kartofler og grøntsager.

Tips

  • I stedet for grisemignon i skiver kan bruges medaljoner af grisefilet. Stegetiden er da i alt 6 minutter inkl. bruning.

Energifordeling

Nu hedder det grisemignon. Tidligere hed udskæringen skinkemignon.

Nu hedder det medaljon af grisefilet. Tidligere hed udskæringen skinkemedaljon af svinefilet.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 650 g af retten): 

Energi: 2198 kJ (523 kcal)

protein: 42 g

kulhydrat: 50 g

kostfibre: 8 g

fedt: 15 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 338 kJ (81 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 8 g

kostfibre: 1 g

fedt: 2 g