Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
1 mignon af inderlår fra gris, ca. 350 g
Salt
Peber
10 g smør
Purløgssauce
1 dl bouillon
1 stort bundt purløg
½ dl fløde, 9%
1 tsk saucejævner
½ tsk tørret basilikum
Høvlet peberrod
Tilbehør
500 g kartofler
2 gulerødder
100 g grønne bønner
Sådan gør du
Kødet
- Skær mignonen i 3 cm tykke skiver.
- Dup kødet tørt med køkkenrulle.
- Krydr med salt og peber.
- Brun kødet 1 minut på hver side, læg det på en tallerken.
Purløgssauce
- Klip purløget fint. Kom bouillon, fløde og saucejævner på panden.
- Læg kødet i saucen og lad det småkoge 4-5 minutter på hver side.
- Tilsæt purløg og basilikum og krydr med lidt salt og peber.
- Pynt med lidt høvlet peberrod.
Tilbehør
- Kog kartofler og grøntsager.
Tips
- I stedet for grisemignon i skiver kan bruges medaljoner af grisefilet. Stegetiden er da i alt 6 minutter inkl. bruning.
Energifordeling
Nu hedder det grisemignon. Tidligere hed udskæringen skinkemignon.
Nu hedder det medaljon af grisefilet. Tidligere hed udskæringen skinkemedaljon af svinefilet.
Næringsindhold pr. person (ca. 650 g af retten):
Energi: 2198 kJ (523 kcal)
protein: 42 g
kulhydrat: 50 g
kostfibre: 8 g
fedt: 15 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 338 kJ (81 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 1 g
fedt: 2 g