Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
2 voksne + 2 små børn
1 grisemignon, ca. 350 g
1 tsk salt
1 løg
Koncentreret bouillon
4 gulerødder
¼ selleri, ca. 300 g
2 porrer
6 kartofler, ca. 600 g
Krydderurter, fx persille og kørvel
Salt
Peber
Flutes, 150 g
Sådan gør du
- Bring ¾ l vand i kog i en gryde. Læg grisemignonen i og skum urenheder af.
- Tilsæt salt, et halveret løg og koncentreret bouillon.
- Lad kødet simre under låg i ca. 20 minutter.
- Vend det efter ca. 10 minutter.
- Tag kød og løg op og lad kødet hvile pakket ind i stanniol.
- Urterne skæres i tern og skiver.
- Skær kartoflerne i grove stykker.
- Kog urter og kartofler møre i suppen ca. 10 minutter.
- Smag suppen til med salt og peber, og tilsæt hakkede krydderurter.
- Servér kødet i tynde skiver i dybe tallerkener med suppe og grøntsager.
TIL BARNET OVER 12 MÅNEDER
- Lav en grov mos af grøntsager, kartofler, suppe og 2 tsk smør og skær nogle skiver kød ud i mindre stykker.
- Anret det hver for sig.
TIL SPÆDBARNET (7-10 MÅNEDER)
- Mos nogle skefulde gulerod, selleri og kartoffel sammen med lidt suppe med en gaffel eller i en hurtighakker.
- Tilsæt 2 tsk smør.
- Skær kødet i små stykker eller mos det sammen med grøntsagerne.
Tips
- Mos tilsat råt, hakket persille må ikke gemmes til senere brug.
Energifordeling
-