Grisemignon i bouillon

Velsmagende, sund hverdagsmad med magert kogt kød, kartofler og urter som serveres i en suppe krydret med hakkede krydderurter. Beregnet til to voksne og to små børn.

Af Sandra Leigh Draznin | Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Skinkemignon i bouillon

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

2 voksne + 2 små børn

1 grisemignon, ca. 350 g
1 tsk salt
1 løg
Koncentreret bouillon
4 gulerødder
¼ selleri, ca. 300 g
2 porrer
6 kartofler, ca. 600 g
Krydderurter, fx persille og kørvel
Salt
Peber

Flutes, 150 g

Sådan gør du

  1. Bring ¾ l vand i kog i en gryde. Læg grisemignonen i og skum urenheder af. 
  2. Tilsæt salt, et halveret løg og koncentreret bouillon.
  3. Lad kødet simre under låg i ca. 20 minutter.
  4. Vend det efter ca. 10 minutter.
  5. Tag kød og løg op og lad kødet hvile pakket ind i stanniol.
  6. Urterne skæres i tern og skiver.
  7. Skær kartoflerne i grove stykker.
  8. Kog urter og kartofler møre i suppen ca. 10 minutter.
  9. Smag suppen til med salt og peber, og tilsæt hakkede krydderurter.
  10. Servér kødet i tynde skiver i dybe tallerkener med suppe og grøntsager.

TIL BARNET OVER 12 MÅNEDER

  1. Lav en grov mos af grøntsager, kartofler, suppe og 2 tsk smør og skær nogle skiver kød ud i mindre stykker.
  2. Anret det hver for sig.

TIL SPÆDBARNET (7-10 MÅNEDER)

  1. Mos nogle skefulde gulerod, selleri og kartoffel sammen med lidt suppe med en gaffel eller i en hurtighakker.
  2. Tilsæt 2 tsk smør.
  3. Skær kødet i små stykker eller mos det sammen med grøntsagerne.

Tips

  • Mos tilsat råt, hakket persille må ikke gemmes til senere brug.

Energifordeling

-